自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

李露眉 發表於 18-7-19 07:06
當家人出事,邊個人邊個鬼,一清二楚

呢句真,睇到有啲仔女係利用父母到父母冇乜利用價值就離棄

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mandy952 發表於 18-7-19 05:30
以前嗰代鍾意生幾個,但到最後都係得一個半個肯理下父母。見過實例係阿媽九十幾係老人院,而家已經行唔到, ...

都唔係話佢地鐘意生咁多,係以前冇乜節育知識同方法所以先順其自然生咁多

侯爵府

chillimom 發表於 18-7-19 09:29
係囉,大力同阿媽都住在三十年啦,咁都話佢係講唔通。

肯同亞媽住三十年都已好難得,想信現今都冇乜人肯除左啲啃老族,如果老人家身體去到咁弱住老人院都係好事,起碼那裏有專業人員照顧,各人處理家事和問題都不同實在唔應該亂咁批評人

侯爵府

168138 發表於 18-7-19 09:34
佢呀媽由佢出生夠可能同大力住咗20-25,年啦,佢成家再同呀媽住30年就好偉大?
...

人地又冇得罪你做乜針對人啫,講真如果我啲仔似大力咁照顧我到佢媽咁,我都感恩覺得自己係有福氣既老人家

侯爵府

大力大力 發表於 18-7-19 09:49
有人撑,因為我有修養吧~

你真係做乜咁克人憎

侯爵府

大力大力 發表於 18-7-19 10:03
其實這真是睇雙方,我母親是讀過下書有修養温文有禮,她同學很多是做老師/校長,而大力嫂是家中最小,凡事 ...

你媽真是好福氣,羨慕

侯爵府

大力大力 發表於 18-7-19 09:51
其實自已怎樣對待父母,子女看在眼內,以後他們便會怎對自已~

但係都要視乎另一半人品,所以你要愛多啲大力嫂

侯爵府

babychat 發表於 18-7-19 13:52
D 人為插而插,真心覺得好無聊

擺明係針對人

首頁

尾頁

跳至