跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

我都想同佢地溫, 但係問佢地ws時又話樣樣都識喎, 溫2溫就走左去 呢個wk仲有quiz, 又一路開始考副科, 佢地不知考得幾開心
原帖由 bestwish 於 10-1-10 13:08 發表
嘩 !!! 好耐冇入來.

大家唔使理d冇關痛養無療的回覆. 反正佢地都唔係保圓家長. 唔使理會佢地d post. 我地越大反應佢越個引,我地唔理佢地.佢會冇引. 

我地講返回個topic.

係呢, 我個女已經開始溫習.  你地呢 ??

...

伯爵府

我慣左求其睇完一份通告就簽晒2份 點知發現原來佢地中英文考試時間表係唔同架 一個考英文先, 一個考中文先, 差d衰左添mouth:

伯爵府

提下你地留意通告, 記住叫小朋友帶顏色筆返去考試呀 希望佢地生生性性考好d啦

伯爵府

我果2個都係話有d唔識做呀 今日放學之後仲係咁玩, 眼尾都唔望下d野 好似放緊假咁
原帖由 bestwish 於 10-1-14 20:37 發表
死啦 !! 個女話今天英文有一part只係識得1題. 真係冇眼睇 !!

佢話係改字嗰part....我唔明考咩 ??? 佢話好多同學都做唔晒份paper...

...

伯爵府

咁咪好囉 今日我大小b都話好易, 但預計佢地一定會抄都抄錯字
原帖由 bestwish 於 10-1-15 15:50 發表
今日考完中文, 個女出奇地話超簡單, 可以攞滿分 (不過都係佢話, 通常都有錯漏).

伯爵府

今次考試跨左個wk end真係仲衰, 我兩個b簡直好似放大假咁, 放學後淨係識玩, 考試前都叫做肯溫下, 呢幾日淨係識玩
原帖由 bestwish 於 10-1-15 22:06 發表

係呀係呀, 我個囡都係成日抄都抄錯字. wahaha

伯爵府

係呀, 終於都考完啦! 今日下午個個都即刻約晒開P 玩得好鬼開心呀

伯爵府

今日交左票買書, 唔知幾時派呢 校曆係下學期開左課至放年假喎

伯爵府

張通告係星期五派, 但我都聽到有d人話星期一至派咋
原帖由 bestwish 於 10-1-19 20:46 發表

呀女頭先先比張通告我睇. 今天原來已經要交票買書.

我今次要自己去買了. 比個女激死.

伯爵府

聽日係閱讀日, 你地小朋友會唔會扮最喜愛角色返學呀

伯爵府

我上個月都收到通知要我交返2個月學費, 因為我2個, 所以覺得好肉赤, 交學費時都同office d女仔牙牙聲咁講笑 其實一早提佢個自動轉賬好有問題 因為一般做法係家長自己交form去自己銀行申請, 大約4-6個wk就攪好, 但學校就叫我地交返學校, 試問咁多家長用咁多銀行, 要攪都煩啦 不過我發覺學校個男會計己經消失左 呢個人好煩, 有次過唔到數要我每個女每個月開番一張支票俾佢, 即係同一日開4張相同銀碼, 相同抬頭支票
原帖由 bestwish 於 10-1-22 09:58 發表
點解個學費auto pay roll 禁耐都未攪掂. 上年又係禁...過左半個學年了.....真係唔掂...

伯爵府

好似淨係得新小一講座, 無開放日喎 以學校收生情況, 暫時都唔用開放日黎賣廣告
原帖由 emilylam 於 10-1-24 11:31 發表
請問呢度媽咪,知唔知幾時會有開放日呢?唔該!

伯爵府

我2個都無架, 都唔係英普班, 只係學校每星期都有普通話課咁咋, 多d同小朋友朗讀, 不過都唔好靠姐姐d英文囉 佢地成日講埋d唔中唔英, 好似you see you 臭臭feet, need go take a bath
原帖由 那天再重聚 於 10-1-22 13:38 發表
你地D小朋友係讀保圓前及後有冇做一D特別事去配合學校既全英普教學/活動教學呢?

eg: 特別搵外藉老師補英文/普通話呢?

英普又會在你們家中以常用語言佔幾多%呢? ...

伯爵府

我見2個女都好清楚知道有乜野係唔可以做, 佢地只會令小朋友知道佢地做錯乜事, 唔會罰學生, 好似15度以上有學生著羽絨褸返學都只係會話小朋友知今日佢著錯褸咁囉 佢地又勁愛d外籍老師 我成日話如果佢唔乖就唔俾佢返學 佢地都覺得係酷刑黎架
原帖由 那天再重聚 於 10-1-22 11:29 發表
你地D小朋友都讀了一段時間, 唔知保圓呢間學校有乜野值得你地欣賞呢? 又請問保圓學生操行又如何呢?

謝分享~

伯爵府

阿女好精呀, 一個話扮歌星, 一個扮貓
原帖由 3BBs 於 10-1-21 21:52 發表
唔會喇, 都係著校服, 因為我個女帶本書係"史前動物", 點扮呀 mouth:mouth:" />

伯爵府

我都覺得全部都跌左 阿女以前屬中上, 今次考成咁真係唔敢想象 會唔會都係大圍結果, 唔會big drop呱

伯爵府

今日派書又係唔齊 間書局咁多年都無進步, 次次攪到d家長媽媽差差 希望學校快d轉第二間書局啦

伯爵府

阿妹今日放學好開心咁話我g佢俾老師選左做英文科長喎 今晚見我幫佢包書, 即刻隨手執本下學期書就讀俾我聽 佢以前從來都未試過架 好祈待下學期佢會好d啦

伯爵府

都有既, 不過就間中派1, 2土本咁囉 不過咁, 有好多mami都跟得好貼, 如果到要教都未派書, 一定會投訴 我都係靠佢地收風架咋
原帖由 bestwish 於 10-1-27 09:37 發表

都唔知攪咩, 之後有冇補發我都唔知

伯爵府

咁咪好囉, 唔好成日話個女差至得架, 見佢咁乖就讚下佢, 俾多d正能量佢, 自然就會有進步啦
原帖由 bestwish 於 10-1-27 09:39 發表

我放工返到屋企都見個女攞住本新英文書係度睇

首頁
12345...7

尾頁

跳至