時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我覺得個位阿sir一開始就好惡好無禮貌喎

bopomofo2405    發表於 19-7-29 03:23

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小飛亞 發表於 19-7-28 02:56
我聽咗好幾次,首先係個c9無禮貌再先(c9講到好細聲),跟住阿sir先好大聲叫佢企起到。
...

我都聽咗好多次,一開始有個警員好客氣咁話「麻煩呢邊登記身分證先」,跟住後面有個男人話「住客嚟架」,個藍衫女人周圍望咗幾下,話唔知咩架車係個度,無唔禮貌,不過係唔合作,無拎身份證出嚟,然後有位警員就好大聲呼喝「喂!咁又點呀!企係度!」係呼喝!

即使個女人有唔禮貌,有必要咁樣呼喝嘛?= 尋日機場個位伯伯雖然有拍過張紙,班黑衣人有必要咁樣嚟圍佢嘛?

象牙宮

monkey427 發表於 19-7-28 10:02
你可以睇多次,當第一個警案講:唔該身分證,後面男已經話:住客呀,之後個女人話:係囉,我老公架車係道。之 ...

咁每個人接受嘅程度唔同,我聽到唔係大聲咁簡單,係呼喝,有咩事可以慢慢講,另外位警員一直都好客氣

段片無頭無尾,我唔知係咩位置,警察執行緊啲咩職務,點解要登記身分證,個女人個樣好似唔識比反應咁

首頁

尾頁

跳至