跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 濤兒 於 10-11-20 18:04 發表
好開心呀, 今日收到取錄信,
sy出年終於可以同家姐一齊手拖手返學嘞

真係好開心呀, 恭喜哂~

子爵府

原帖由 HeiMarie 於 10-11-30 21:28 發表
今日 ch 學校假期, daddy 又例假, 我請日 a.l. 親子樂.
一早歎個freshness burger 早餐, ch 玩咗陣遊樂場, 逛書店, 我仲買咗對鞋.  

12.出發去大美篤, 踩單車前yatch個地中海lunch ~~yum yum. weekday 大美篤 好少人 ...

嘩, so happy ^^

Jaykan禽日考試last day, 下晝表姐帶佢去play town玩, 玩足4粒鐘, 跟住夜晚就一齊出街食飯, 去到餐廳, Jaykan就攰到訓左覺 Jaykan話play town超好玩, 仲話星期日要去多轉添~

夜晚, daddy同佢去婆婆度維修水喉, 原本諗住佢旁觀, 結果佢親力親為, daddy只係在旁俾指示, 佢好有滿足感

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-12-3 08:00 發表
早晨

今朝咁早呀, 又收貨?

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-12-7 19:57 發表
今年我地個測考schedule唔錯, 5會大假即考.
但有d mami 又鐘意大假後考, 多d時間準備喎! 真勤力!

病榻中 今年真係5老黎, 病得幾密下, 5豬係米補番前2年冇咩病呢 ...

oh...........趁cissy返左學, 休息吓~

子爵府

原帖由 MIU 於 10-12-19 11:16 發表
做左節未?我地琴晚番阿嬤屋企打邊爐做埋節。之前去荃灣行工,又係多人到c!

嫲嫲禽晚做左節lu~ 婆婆就做正日~

Jaykan都係返埋今日, 聽日返半日開party, 跟住就放假lu~ 坦白講, 我已經holiday mood, 諗起有兩個星期唔駛晚晚返去跟功課, 已經好happy

子爵府

原帖由 小BMom 於 10-12-20 13:31 發表

我地都係, 嫲嫲星期6做左節, 婆婆就做正日~

yc學校好遲, 24號先放假, 我都會清埋d假陪佢幾日~

而家跟功課情況有冇好d?

有少少改善啦~ 夜晚做功課d字比較端正, 下晝都係差d, 都仲係要擦過再寫~

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-12-21 14:25 發表
你個大仔就真係抵 講真佢地想見米係d仔同孫,我地d近身丫環邊放入眼,放我一條生路啦!

我成日同兩件講"你去姨媽度食飯,有冇人係禁問長問短,煩住晒!"
有次JJ 比大伯問"返學坐你隔離考試叻唔叻過你?"坐JJ隔離個 ...

插班生 = Jaykan's 舊同學, 佢兩姐妹考全級第一架, 好鬼勁~

子爵府

A belated Happy Birthday to WY

祝妳身體健康! 幸福快樂!

子爵府

新年快樂!

祝大人小朋友都身體健康! 每天都開心! 小朋友學業進步! 孝順父母!

子爵府

Happy Birthday to Cherrie & 柏熙

子爵府

Thanks M&A Mom, 契媽 & 濤兒

子爵府

原帖由 HeiMarie 於 11-1-10 10:36 發表

CH 做功課成日唔記得寫日期, 試過比老師罰抄 !!

SAME SAME

子爵府

原帖由 得意媽 於 11-1-11 16:14 發表
13,14,17,18 考試喇))))))))
星期6,日 冇得wet喇

Cissy, 加油! 高人, 高油!

子爵府

原帖由 HeiMarie 於 11-3-4 17:55 發表

7-10 日
打左都會生 >>> 打左生就病情輕好多 ... E 生話....

yes, 聽聞打左針, 萬一出水痘, 都只係出幾粒, 有時甚至出左都唔知~

無打, 可能全身出好多, 至怕小朋友唔忍得手, R損留印就麻煩~

Jaykan入幼兒園前就打左, 我到依家都唔知佢出過未

子爵府

Hello 好耐無留言啦, 公私兩忙, 又成日走左去fb~

Jaykan今日考完試lu, 終於可以鬆一口氣~ 考試前他好曳, 不願溫書/做功課, 激到我死死吓, 幾乎想放棄~ 好彩到左考試期間, 他都算合作, 總算有d安慰~

今日daddy生日, 今晚可以出街食飯慶祝lu~ 過去兩年, 因為遇正Jaykan考試, 都留在家中溫習, 最多切下蛋糕, 今日終於可以輕輕鬆鬆玩返晚

Happy birthday to daddy

子爵府

Thanks Toky, 濤兒 & M&A Mom

Happy birthday to CC's Daddy

子爵府

我地依家去旅行, 選擇跟團, 費時煩

子爵府

bk轉左新版面, 都仲未好慣添:;pppp:

子爵府

今個復活節玩得好開心, 好多年未試過連續3日同契媽一齊過, 超happy

Day 1 - 入左長洲行吓, 夜晚就打麻雀, hm在我家過夜~
Day 2 - 細舅父帶左hm & Jaykan去佢屋企玩, 我同老公就去契媽屋企繼續打麻雀, 夜晚Jaykan留係契媽屋企過夜~
Day 3 - 去左石澳bbq, 夜晚餘興節目仍然係打麻雀 (無錯, 連打3日, 好爛睹)
Day 4 - 同wy一家報左東平洲一天團, 2個小朋友難得地和睦共處, good~

小BMom  haha, 妳同契媽餓左好耐(麻雀)呀?  發表於 11-4-26 16:45

子爵府

bMom: haha, 真係無諗過連打3日~ 好耐未試過咁寫意, 爽呀

小BMom  咁最後邊個贏?  發表於 11-4-29 13:54

首頁

尾頁

跳至