懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ryanne 發表於 11-4-26 18:22
回覆 鄭孖寶媽媽 的帖子

謝謝你的支持!

加油呀....我07年陀bb到24週幾25週, bb 走咗,
我重要經歷陣痛9個鐘生,
bb 一出世成身喉管,過咗二十分鐘醫生話bb唔得,
問我重搶唔搶救bb, 心當然好想,但係見bb咁細少身體咁辛苦,
而且,她太早產唔得,所以放棄了
我抱住bb 幾個鐘只係覺得佢瞓咗唔係走咗,
抱過上手放下真係好難
我好明白bb走咗嘅心情
當我再次有bb時,個10個月好似過咗十年
成日擔心有事.........真心擔心到顱
好在 bb 平安出世,重8.3磅
現在就快 3 歲啦
樓主加油呀.......想喊就喊呀.........唔好屈住,
要忘記係無可能,只可以用時間清洗傷痛,
我係過來人,我好明白.........
祝你身體健康, bb 會再返嚟

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

vanchan519 發表於 11-4-27 11:47
回覆 yvonne200793 的帖子

很讓人難過和心UP,親手自己抱返BB,果個心情真係好難受,見到你成功懷孕和生產 ...

真係好傷心係頭一個月,因為bb過24週要去簽死亡證,所以好難受,
一個月後我去返工,將精神放係工作上,
我半年之後再有現在女兒
到現在每年到bb出世個日,我同老公都會拎bb張相出嚟買蛋榚同佢慶祝

子爵府

vanchan519 發表於 11-4-27 12:01
回覆 yvonne200793 的帖子

睇到我很感動,BB 有位咁好的媽咪,他好乖咁快帶返個BB 給你,我腦海有時都會唸 ...

我無乜保身呀...壓力大到驚呀
bb未郁成日怕有事,到佢郁時,有時感覺唔到,我會發癲咁周圍揾醫生睇,
陀住個十個月比死更難受,
到最尾兩星期醫生話bb曳曳轉返頭向上要開刀嚇死我,
我不停同bb講乖乖轉返頭啦
哈哈......一星期後bb 真係轉返向下可以順產生個8.3磅bb

首頁

尾頁

跳至