跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

deleted

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

10/4 TEA BUFFET

1. Wandy
2. Ka_wai
3. Kwan

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

Ka_wai 寫道:
你話呀二年班咋d同學就鬼咁複雜仲試過同學同學之間打交打到要入醫阮呀。
仲有呀!最抵屎係有個家長去同校長講個校長仲叫番佢去揾班主任傾,完全唔想理咁款。

嘩!!! 打交打到要入醫院就真係誇左d, 十足似逃學威龍
有禁唔負責任既校長&老師, 我真係唔想再比個仔繼續係度讀 如果我係你, 我一定會轉校, 因Jason都只係二年班, 再繼續係度讀, 我諗佢乖都會成"精"
切記! 讀書環境/氣氛差, 對小朋友影響係好深遠

公爵府

Ka_wai 寫道:
係呀!不過如果我同佢轉校,我一定想搵九龍區不過我完全無頭緒呀,因為我係hk個邊大架。 ?-(

我同事推介:

Click-寶血會嘉靈學校
佢同佢細老, 表姊 & 姨甥女都係係度讀

公爵府

Ka_wai 寫道:
[quote]
cherly 寫道:
ka_wai,

以下幾間都幾好,或者試吓考:
聖方濟各英文小學
瑪利諾神父教會學校
聖方濟愛德小學
英華小學

cherly,

我like英華小學因為近我屋企,不過我唔知佢哋係中小定係英小同埋唔知學費貴唔貴? [/quote]
英華小學係津校 & 中文小學

教署web-site

公爵府

聰明豆 寫道:
lovelymom,
今次大鑊喇, 原來間pg吾近地鐵站架, 大約位置o係"花墟球場"同"界限街"附近呀! 妳地吾地呀? 佢話如果識行o係旺角火車站行去都吾太遠, (但至幣我地吾識行呢??) 我打去問佢教左我點搭車, 但我地吾係同一地方出發點算呢? 可能要自己去喇, 妳住邊架? 不過妳直接打比pg個fanny佢教妳點搭車啦! tel:27429323

你係旺角警署附近打"的"入, 我諗20皮有找

公爵府

聰明豆 寫道:
wandy,
嘜妳同煒良ma咁熟o個度既?? 妳地都去過呀?? 好吾好呀??

冇呀! 因我知林肯道既隔鄰街係"明愛" :lol:

公爵府

wandyfok 寫道:
to all,
唉,我唔記得左mongkok火車站的酒店叫咩名呀!搵唔到電話no. 問呀!

帝京

公爵府

Kwan 寫道:
同佢瞓覺比佢一野打過來, 痛水人, 當時好倦冇起身睇, 今日見咪腫腫地law, 用d熱毛巾按下, 而家好d, 不過滿報紅根呀 :-(

d無情力係好傷架! 今晚你係Jasper面前"炸"喊, 睇o下佢有乜反應

公爵府

Ka_wai 寫道:
所以下次我去唱"K"我都唔會再想去旺角啦,因為個晚我唱完後返屋企我D頭髮同件衫同有成陣煙味,不過我哋班friend無人食煙架,應該會係隔離食傳咗過嚟呀!

我諗係冷氣糟轉lei, 你今日好d未?

公爵府

Ka_wai:

我&老公依家重咳近(成個星期), 公司個呀姐幫我買左枇杷葉, 本來我諗住用kwan既食材&方法, 依家就試買菜呀姐個方法.

3人份量 -

1. 枇杷葉 $16(2份)
2. 石黃皮 $10 - 拍扁
3. 富士apple 5個 - 去皮&心
4. 果皮1角
5. 南北杏1份
6. 蜜早4粒

13碗水, 滾水放(1-5)轉細火煲1hr, 之後再加(6)再煲1hr, o.k.

公爵府

我明天放假

公爵府

Ka_wai:

食梗西藥都飲得架! 係湯水嚟架! (可加肉) 一家大小都可飲
1扎枇杷葉$8要2扎, 1次過煲晒

公爵府

Ka_wai 寫道:
Cherly,

好似係有1-2次error咋!無你咁多喎!

Me too!

公爵府

Kwan 寫道:
各位,
好開心呀, 頭先打返屋企, 工人話今早JASPER會佢講去"薯薯"O拿, 希望JASPER真係好快介到片啦

Jasper:
ee 比個叻你

公爵府

monmantong, kwan:

講起彩光我同事(火火)已做了2X次啦! 睇佢d斑係淺&淡左好多, 佢做個度收$6,000/5次, 如果keep住靚就1個月做1次. 詳情睇下面條link

彩光

公爵府

Ka_wai:

d菌又真係幾頑強

你個50次既facial要幾銀?

公爵府

Michelmcy 寫道:
ginmom,

以我所知, 所有癌症病患者, 都需要戒口不要吃"雞". 不是我胡言亂語, 當年我媽媽在做電療前, 曾經在醫院的 seminar 聽過, 手術後頭五年要好小心處理身体和食療. 其實這不單純指"不食雞" 那麼簡單, 而是泛指所有用雞煮成的菜式, 包括用雞湯煮的餸菜. 還有就是暫時仍然不可以吃補品, 所有補身的食品皆不可吃. 原意是想所有壞(癌)細胞盡快枯(餓)死, 如在治療過程中, 繼續吃補(有益)的食物的話, 反而助大/供給了很好營養予壞(癌)細胞, 就會做成癌細胞不斷增生/擴散, 令到病情不受控制, 只會雪上加霜. 做了切除手術也不可以吃啊. 也許, 你家老爺去看中醫調理身体會比較好一些, 可能都會有類似百花蛇舌草之類的草葯, 其作用主要是袪熱毒.

希望我媽媽的經驗對你有幫助.

Wandy:

之前你問過做電療需唔需要戒口?
我睇到個topic話要戒"雞". 你自己要小心留意呀! 依家情況(電療)掂嗎?
努力! 加油!

公爵府

wandyfok 寫道:
聰明豆, kwan,
我好水鍾意食雞架,要我戒不如攞我命囉。 :-(

我都好鍾意食雞架, 不過依家既鍾情度冇以前禁大

Ka_wai:

你老公都好失暈! 你雖然開心可以買過部新機, 但我就鄧你老公肉亦 :-(
希望個老師比到個完美既交待, 如果唔係你地班家長一定要搵個校長討論

公爵府

[size=small]Jason: [size=medium]Happy Birthday!
[size=medium]祝你身體健康! 快高長大! 學業進步!

首頁
12345...9

尾頁

跳至