跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 5)

Deleted

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 5)

聰明豆 寫道:
[quote]
煒良媽咪 寫道:
入房只係要佢冷靜 & 思過, "非法禁固"邊有禁嚴重

煒良細個有無咁曳架?? [/quote]
佢更係有啦! 我諗lei類行為好common, 但你就一定要糾正Kinki :-P

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 5)

聰明豆 寫道:
[quote]
煒良媽咪 寫道:
佢更係有啦! 我諗lei類行為好common, 但你就一定要糾正Kinki :-P

連煒良咁純品都會呀?? 咁妳當時點對付佢呀?? [/quote]
入房lei招係只合小b用, 等佢驚o下 & 感受o下無助既感覺, 最後再解釋&講道理. 依家煒良唔乖時係要罰企&睇住其他人玩, 而自已冇得玩

公爵府

聰明豆 寫道:
吾怕話過妳知丫! 呢個大小姐"發脾四嚴重証"係由PHONICS開始架!!!

你試o下收埋d PHONICS一段時間, 冇得過佢睇, 佢都冇你符 :tongue:
Kinki係應該受你控制, 唔好比佢"得程"

公爵府

wandyfok 寫道:
煒良媽,
講得好呀!遲d我可能再要向你請教呀!

D招數係跟我老公學

公爵府

聰明豆 寫道:

洗吾洗畫個圈企呀??

又吾洗禁認真, 鎖佢入房Kinki已驚餐曚

公爵府

聰明豆 寫道:

我都有咁諗過架! 最多咪扭幾次, 但我又驚之後攞返出黎佢又吾肯睇呀!! :-( :-(

放心啦! 我就吾信Kinki吾肯睇

公爵府

聰明豆 寫道:

嘩! 妳隻佬好醒喎?? 好少男人識點教細路架!!!
我老公問我點算呀? 個囡咁野蠻?

佢有個花朵叫"訓導主任", d小朋友好驚比佢罰
試過我朋友個女同我朋友講: 媽咪你唔好好似東叔叔禁惡呀

公爵府

聰明豆 寫道:

講開鎖入房, 我以前開地舖時, 我老公個家姐黎幫手睇舖, 我兩公婆上閣樓瞓覺, 咁佢家姐個囡要"痴"住我, 咁咪帶埋佢上閣樓囉! o個陣佢大約兩歲多, 咁佢一直坐o係度等到我地瞓醒, 間房只有一條線既陽光入到, 吾知係咪日子有工呢?? 佢個囡依傢有小小自閉呀?? 吾知關吾關比我地禁固既事呀!
所以妳地提到困KINKI入房, 我都 架! 佢不嬲內向架嘛! 一陣又一個小女孩愛害就吾好啦!

雖然我唔知自閉症係點形成 但你鎖Kinki入房都講近只係5-10mins, 只係比佢一個懲罰 :-P

公爵府

sabina_bb 寫道:
講到尾豆你都係唔忍心啫, 你小心你第時後悔. 咁細個都唔教, 大過多幾年你想教就TOO LATE.

Totally agree!

公爵府

sabina_bb 寫道:
[quote]
煒良媽咪 寫道:
佢有個花朵叫"訓導主任", d小朋友好驚比佢罰
試過我朋友個女同我朋友講: 媽咪你唔好好似東叔叔禁惡呀

咁勁 睇唔出喎. 我記得佢好鬼攪笑架. [/quote]
1x年啦! 佢會長大呀 不過佢仍然有保恃佢既攪野性格

公爵府

聰明豆 寫道:

咁妳老公吾會好似教細路咁惡咁對妳
嘛??

佢好忍我架 比佢鬧親我就一定唔會出聲, 因係我錯

公爵府

聰明豆 寫道:
[quote]
煒良媽咪 寫道:
雖然我唔知自閉症係點形成 但你鎖Kinki入房都講近只係5-10mins, 只係比佢一個懲罰 :-P

咁等我下次試下啦! 吾知佢老豆同阿婆鬧吾鬧鬼先得! [/quote]
你地要行動一致, 唔係佢都唔知你地大人想點

公爵府

豆,
咪傻啦,佢如果真係咁對煒良媽,我估佢已經唔再存在係呢個世界呀!

講得好o岩聽

公爵府

聰明豆 寫道:
[quote]
[quote]
聰明豆 寫道:
咁妳老公吾會好似教細路咁惡咁對妳嘛??

豆,
咪傻啦,佢如果真係咁對煒良媽,我估佢已經唔再存在係呢個世界呀! [/quote]

吾係呀! 點解我咁問呢? 因為我覺得煒良ma弱質纖纖好"林善"架! 我驚佢吾係佢老公對手呀! [/quote]
論身型我唔輸蝕, 不過佢唔會出手

公爵府

豆,
我覺得煒良媽係外柔內剛喎!

我諗我應該係外剛內柔

公爵府

[quote]
聰明豆 寫道:
係咩? 係咩? 咁有性格?? i like it!!!!

豆,
你唔覺得同煒良媽打雀時,有一股真氣係佢身邊浮動咩? :mrgreen: [/quote]
咪鬼笑死我啦

公爵府

聰明豆 寫道:

真係吾知喎?? 我淨係知煒良ma同我一樣, 打牌時講野就睇吾切咋!!

係呀! 我唔可以一心二用

公爵府

Ka_wai:

睇見Jeffrey張大頭, 佢越黎越似Jason

公爵府

Ka_wai 寫道:
sabina, 煒良媽 and all,

我想問除咗apple soup有益外,仲有d咩湯jeffrey都可以飲得架?不過隻衰豬好like飲apple soup呀,auntie今晚又煲lu。

淮山, 茨實, 蜜棗煲豬展, 一家大小都飲得, 四季湯 :-P
如果你有恒心, 最好係日日煲, 日子有功, 你就會睇到成績 :-P

首頁

尾頁

跳至