跳至

首頁
34567...35

尾頁

大宅

我都掙扎咗好耐,我真係好想去~~~不過結果又瞓咗陣....都係唔去喇, 等2/1 再去啦, 果日c6都請左假~

c6 今日就响屋企打wii 機, 我瞓醒之後都一齊玩 生曉晴之前, 我地個個星期六都打到凌晨架
原文章由 LamCoco 於 08-12-29 16:07 發表
即使今日你都出唔到去赤柱啦~~ 咁咪浪費咗你C6日假! mouth:

大宅

真係估你唔到.....你實在太太太out 喇~
原文章由 LamCoco 於 08-12-29 16:08 發表
妖~~~~~~ 我鬼知咩!! 我一向只知百佳之嘛~~~

大宅

星期六一早已經去咗睇喇~ 不過d菌真係好勁
應該聽日要再去睇過
原文章由 kawaiimama 於 08-12-29 16:19 發表

有冇睇醫生啊~~~?而家啲菌好勁架~~~~

大宅

今次係我一年幾以來, 病得最勁既一次.... 已經準時食藥都仲你周身骨痛, 佔寒佔凍~~ 真係好彩c6响度睇住曉晴咋~
尋晚曉晴瞓到轉黎轉去, 都搞到c6冇得好瞓
原文章由 joyjoy815 於 08-12-29 16:45 發表

仲未巧返...好彩你C6 今日放假可以陪吓你....

休息多D啦......

大宅

希望子喬快d好番啦
原文章由 waiwai1234 於 08-12-29 16:54 發表
出門口啦 今晚見

大宅

無啦啦都痛得咁勁, 我只係食左幾舊炸豬扒啫~ 真係唔抵呀
原文章由 kawaiimama 於 08-12-29 17:13 發表

唉...我早排扁桃腺發炎+大傷風都係咁...
大家都要小心身體啊

大宅

我發覺我地特別留意韋言....如果佢一俾人蝦, 我地就好開心咁mouth: 不過...鬼叫佢係外星b咩
原文章由 joyjoy815 於 08-12-29 18:52 發表
睇左尋日D相.....見到 kuri 同細佬搏鬥.....勁攪笑.....

細佬真係一D都無還手.....

顯晴佢地就坐係度睇戲咁款..... ...

大宅

瞓廳都冇所謂, 冇曉晴响樹扭計, 我瞓得仲好.....不過真係好想快d好番, 精精神神同曉晴玩 & 去街
原文章由 little-angie 於 08-12-29 19:37 發表

病咗都要瞓廳,真係辛苦哂啦……希望你快 d 好番過新年啦!

大宅

呢d野, 唔駛你講我都會啦
原文章由 LamCoco 於 08-12-29 19:41 發表
咁你快D好返錫多佢幾啖囉~~~

大宅

咁貴就唔好買啦, 去taste買果隻6杯裝, 都只係$3x 咋
就算city super都係$8/杯
原文章由 LamCoco 於 08-12-29 19:37 發表
今日 C6睇... 話係註明專 for BB 喎~~ 但 $44.90~ 四杯咋!! 而且好大杯, 佢話得一種兼無細細杯

[ 本文章最後由 JanisLeung 於 08-12-29 20:58 編輯 ]

大宅

俾個e-mail address 黎, 我send d 相你睇吖, 好多精彩照片呀
原文章由 little-angie 於 08-12-29 21:02 發表

喂!我啱啱掃咗幾個 blog 都睇唔到你哋講o既情景,最 update 都係柔媽 @ 承熙,你哋快 d 搵人 upload d 相比我恨吓啦!(突然醒起未去 yyz blog,佢通常都好 update 吓,等我煮完言言個 lunch 就去掃埋佢個 blog 先……) ...

大宅

我黎唔到喇....唔等埋我,唔駛指意我整蛋糕過黎:;pppp:
原文章由 kawaiimama 於 08-12-30 00:20 發表
好!!!咁請各靚c9報名啦~~~!

日期: 12月31號(三)
時間: 16:00
地點: 柔柔家
節目: 玩&食

1) waiwai --- 1a2b
2) coco --- 1a1b
3) bonnie --- 最少1a1b, 要問c6去唔去先決定帶唔帶哥哥~

咁都係叫返外賣啦~~~:w ...

大宅

雖然我地好似成日笑你咁.........
不過, 我真係估唔到你連taste 都唔知係乜....就連香港公園&動植物公園都唔知响邊..???
你以前真係日日厘响屋企唔出街, 唔睇報紙, 唔上網既????
原文章由 LamCoco 於 08-12-29 23:58 發表
車....... 相同情況總之出現係我身上就會有問題, 其他人你地唔會有反應0既... 反而對應唔同tim~~~ 乜都你地講洒!! 咁以後我少D post, 可能咁會好D~

...

大宅

算啦算啦.....我地多d出街, 等你知道依家個社會係點喇mouth:
第日帶你去金鐘香港公園行吓啦, 再唔係近近地同你去奧海城行吓taste喇
原文章由 LamCoco 於 08-12-30 01:10 發表
矛錯~~ 唔得咩? 上網打機之麻... 邊得閒睇其他野, 買野C6買架嘛... 加上人家屋企樓下係惠康... 都無百佳廣場! 邊有你地咁富貴住D超大型屋苑呀~~~ :;pppp:

...

大宅

呢個一月真係比較忙.....我都唔想阻大家興之所置~ 你地都係搞咗先啦
我只係提醒你地要另外搵人整甜品啫
原文章由 kawaiimama 於 08-12-30 01:16 發表

你咁忙~~~!就你就要等二月啦~~~
咁你幾時得啊??

大宅

咩材料呀?
應該係 朱古力磚, whipped cream, 魚膠粉 & 砂糖~
果d烹飪書成日老點架, 你都係唔好抱太大期望喇
原文章由 kawaiimama 於 08-12-30 01:33 發表

最好你就蒲頭啦
我啱啱睇書, 有教整chocolate mousse, 得3種材料好似好易整,
聽日買料返嚟試吓先~~~

大宅

75%以上既朱古力唔係咁易搵到, 我上次去整餅專門店都只有70%, 不過都好濃味了....因為我係 1:1淡忌廉整架~
唔用魚膠粉??? 你既淡忌廉比例好高既咩???
你有冇打蛋器架? 打忌廉要打好耐,而且中途加d砂糖至可以打到企身架~
原文章由 kawaiimama 於 08-12-30 01:45 發表

佢話用朱古力(75%可可成分), 鮮奶&淡忌廉

大宅

唔只曉晴, 個個papa mama 都响處睇謝
曉晴其實係想打埋一份架, 不過見外星b又一次被打敗, 所以唔出手咋
原文章由 little-angie 於 08-12-30 02:16 發表

睇咗第一輯相,kuri 同韋言真係好攪笑,而曉晴就响處睇戲咁……

大宅

荃灣南豐有

http://www.twinsco.com/g_loc.php

呢間野係最齊料, 價格最合理架~

不過, 你要make sure姐姐對手可以不停打至得wor~ 因為打得太慢/ 停左一段時間唔打, 都唔得架

原文章由 kawaiimama 於 08-12-30 01:55 發表

邊樹有整餅專門店啊...

大宅

我都係去開ymt分店, 以前有vip卡添呀, 一年買起碼3k野整餅架 不過依家冇咁多時間lu.....
我手力唔多夠, 自己手打一定唔得
原文章由 YYZ 於 08-12-30 15:13 發表
janis, 我都係呢間野買架(YMT分店).

kawaii, 我手打都可以打到企身, 姐姐應該都得既!

首頁
34567...35

尾頁

跳至