婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

俾酒樓果d千層糕我個仔食,攪到佢腸胃炎,又痾又吐,超辛苦,咁細個bb(10個月)就要受苦,無陰公,都唔明你地既,做咩係都要俾大人食既野bb食呢,好過隱咩?

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

個重點唔係件千層糕,而係佢地唔理係咪適合就俾bb食,出面街既食物大多味道很重,bb食左唔食佢應該食既食物,點算呢?仲要攪到腸胃炎呀ma
我唔係話插你,如果件千層糕係自家製既,係無問題架喎
原帖由 loloma 於 09-4-24 19:02 發表
不喜勿回

其實bb都10個月架啦,食千層糕我覺得無問題喎,又唔係太油太salt..........

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我始終都覺得無必要咁快俾街外野佢食,咩訓練佢身體適應力強d,佢大大吓就會強架啦,無需要咁做去訓練law,正如kellyly講:街外既糕點勁多油,個bb之所以大隻左,可以就同大人一樣,食得出面街既野多,肥左law,中國菜一向都多d油,膠粉之所以咁滑都係加左唔少油,不過經過呢次,我6299應該唔會再亂俾野佢食lu.

唔俾佢食大人野仲有一個原因,就係俾bb知道佢有佢食自己既野,大人有大人食既野,大家食既野係有唔同,咁佢就會好安份咁食番自己既食物,到兩歲先開始食大人食物都唔遲

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我之前有講過喇,不過佢地趁我唔在場,作反姐
原帖由 joyeeso 於 09-4-25 00:19 發表
有咩咪搵你c6同你6299講下囉...係驚bb食得太多出面d味精野...會唔肯食d啖口野咁囉...

再唔得咪唔好同bb去飲茶囉...

首頁

尾頁

跳至