自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

小菜豆 發表於 22-4-14 19:27
聽好多故事,男士冇金錢概念,追女時係大方,
但係唔持家,老婆仔女未食飽,仲走去借錢俾人唔敢追或敗家, ...
你令我想起一件往事,你講得非常岩,同埋金錢上大方不代表為人大方

講返背景先,果位前度係我大學同學,佢本身追緊一個叫做wendy女同學,追吳到先追我,一齊時係好大方,佢有提過想結婚,咁咪一齊理財囉,佢本身月月清丫麻,但佢成日話遲早結婚,不如快啲上床,我吳濟,無耐之後果個wendy無啦啦彈返出黎同我前度話考慮直一段時間,覺得值得發展,前度本身想我們3人行,我吳肯,前度就數我依樣果樣,話我小家,又無當佢係男朋友(成日話無上過床不算男女朋友),與其要佢改變不如直接換新女友仲實際,因此向我提出分手

分手後佢叫埋佢班老友校園欺凌我,連教授教睇得出所以走黎關心我,後來我新男友(暑期工識的,上班一族)黎接我放學,班壞人騷擾我新男友,又話我乜乜物物,話為左新男友好,叫新男友早日飛我,其實我們都已經分開左,仲咩仲管我的事呢?

我同新男友年尾行花市,撞到wendy兼職間公司擺檔,wendy勁好口哄我們買野,仲扮曬野同我新男友講話係我好朋友(我想嘔囉),事後我問新男友,你吳認得佢咩,上次叫你同我分手果班人的其中一個喎,新男友先如夢初醒

班壞人因為掛住玩校園欺凌無心讀書,肥左好多科,最終遲我一年畢業,畢業後我都好快結婚,前男友透過佢班豬朋狗友傳話,叫我取消婚禮,因為前男友無批准我結婚。我有請部分大學同學黎飲,其中一人同我講,前男友向佢打聽我結婚日期同地點,想反對我結婚(法例話擬結婚通知書會公開展示14日,無人反對先可以結婚),我驚佢會搞喎我婚禮,就叫朋友比個假日子佢(假設我一月一日結婚,朋友呃佢話係1月15日,咁佢就反對吳到啦)

係我婚後的一年多,前男友終於都結婚了,但對象不是wendy, wendy果日係著西裝做兄弟。佢老婆真係大方,比佢請前女友黎飲都算,仲比前女友做埋兄弟。後來聽天文台講,有次wendy問前男友借$,佢為左幫wendy就暫停幾個月比家用;有次wendy話吳開心想約佢出黎飲野,佢就連佢個bb發緊燒都吳理,出左去見wendy,學你話齋,老婆仔女都未食飽就借錢比人

珍珠宮

owa 發表於 22-4-15 23:27
好賤呀前男友

再賤啲都有呀佢,佢將我個樣key落去啲女優度話係親自幫我影的裸照;將我電話同msn放去啲吳知咩地方話係叫雞熱線;有一科好辣的,好少人合格,我合格而佢同班老友都肥曬,佢派佢老友做代表向教授投訴,話覺得我無可能合格,要求教授重新改多次我份卷..

我婚後佢地都仲有騷擾我,前度結婚後我先耳根清靜

珍珠宮

mariefish 發表於 22-4-16 09:58
你個ex同嗰Wendy一樣咁賤格,點解佢兩個唔結婚?好變態佢哋
...

我不知ex同wendy幾時分手,只係好驚訝,點解係佢個婚禮,wendy竟然不是新娘,反而係女扮男裝的兄弟??

珍珠宮

樓主,因你的事我曾經遇過類似,不過我係被追果個,所以好用心睇曬所有回覆,未知你依加同男性朋友講左未,但請你有心理準備,你男性朋友會發爛炸

當年我朋友話,某男同學由開學暗戀到我畢業,叫朋友幫佢追我,我覆朋友話對男同學無興趣,男同學就向我朋友發癲,迫我朋友想辦法令我對佢有興趣兼想做佢女朋友,於是我msn開3人對話,同個男講清楚及請佢不要難委我朋友,點知男同學話我自作多情,誤會佢喜歡我,叫我不要亂諗野,同時這男私下msn鬧我害到佢好尷尬。對我而言,男同學的孤寒行徑並不是最嘔心,最嘔心的係佢想追人,失敗之後仲要惡言相向+話人自作多情。

樓主,你提及你的男性朋友都就快年過半百,不如叫佢幫襯婚姻介紹所啦

珍珠宮

mariefish 發表於 22-4-17 00:27
痴線咩事咁大仇口? 佢自己話要分手,佢自己出軌在先喎,咁嘅人都有
嗰Wendy 反串做伴朗係咩玩 ...

我覺得前度係癲嫁,一齊果時有扭過,吳上床都想要裸照,阿嬌單野有版睇啦,比佢影先至傻呀。分手後直到新男友出現前,佢誤會我同班上某男同學一齊,走去比啲顏色某男同學睇,諗返起受害男同學,都覺得不好意思......又係佢提出分手先,但又要破壞我的新戀情,都吳知咩心態,某男同學好好人,安慰返我轉頭,叫我第時有新男友,記得講比新男友聽前度對佢做過咩,又點點點,等新男友有個心理準備

佢個婚禮,我覺得前度個老婆好大方呀,願意比wendy做兄弟,我都吳知前度同wendy咩玩法,比著我,如果當年結婚,老公話要搵女仔,咪話朋友,就算搵表姐做兄弟,我都吳想+接受吳到囉

補充,前度班兄弟團,主要係由wendy同其餘當年有份陪前度一齊欺凌過我的男生組成

珍珠宮

hauhauhau 發表於 22-4-17 01:09
講左,佢嬲左我,我無理佢,我唔覺得自己錯
個男性朋友竟然WhatsApp我c6,話我忘恩負義…
...
噢......我有啲後悔,如果早幾個鐘覆你,你就可以有個心理準備......

但係點解男性朋友會有你老公電話?佢2個本身識得?仲有呀,你老公話過男性朋友係好男,咁你老公有無鬧你呀?我好擔心你呀

仲有呀,既然你老公覺得佢係好男,不如你老公介紹女仔比佢啦

珍珠宮

capricornbb 發表於 22-4-17 01:44
小家又小氣男士,有冇45以上?有嘅就彩佢都傻啦!
我估樓主的男性朋友好大機會45+,因為樓主覆網友甲曾提及男性朋友係4×歲,覆網友乙時提及就快年過半百

珍珠宮

mariefish 發表於 22-4-17 11:12
成班都好痴線,你選擇分手係正確
我都非常慶幸最終係分手收場 :)

只係覺得,分左手咪陌路人,各行各路囉,點解要咁黑心,想破壞我的新戀情都算,點解要做咁多野出黎想摧毀我的一生呢?

以前我見過佢的父母,感覺佢父母超級好人,心地咁好的老人家但有個咁嘅仔(見過佢當阿媽係工人咁洗,啲著過的衫就咁掉落地等佢媽幫佢執/清理)......可能佢父母都好慘

珍珠宮

capricornbb 發表於 22-4-17 11:43
又老又寒酸,淨係諗到佢想搵免費工人洗腳

直頭要個"工人"貼$打工,服侍埋佢父母。依啲男無香港女仔想要嫁啦,所以樓主的男性朋友,可能要去啲好窮好窮的國家度娶老婆啦

首頁

尾頁

跳至