想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我之前因為試左半年都未有bb, 所以心急去檢查, 先知有個朱古力瘤, 有10cm,包住左成個左邊卯巢, 上年十月頭至做了內規鏡手術, 岑ec話只係抽左個瘤出來, 對卯巢唔會有影響, 半年後番回去覆診. 手術一個月後可再試下自然懷孕... 但到左而加, 試左差不多半年, 都未有...之前m0個幾日試過肚臍對下很痛,番去ec到check, 佢話係經痛... 最近每次m到, 肚臍對落都陰陰痛耐唔耐仲一陣陣很痛tim, 尤其係大小便時候就更痛.

下個星期便到半年了, 要去覆診, 都唔知係唔係個瘤番發...我32歲了, 結左婚8年, 之前後生唔想生, 而加很想快d生bb, 我個妺都已生左個仔,d朋友又生左, 我99同老公d親人成日吹我,比說話我聽, 令到我很大壓力....

別墅

我想問下排卯藥的療程是怎樣的

別墅

我都覺做完手術後個身體真係差好多, 好容易病, 成日都覺好凍, 冬天手腳冰冷. 個樣老左十年.>_< 一直都補唔番..

我上年十月做完手術之後, 都有看中e, 個ec 話我有好多好多瘀血, d脈好難把, 要清左d瘀血先, 我都好勤力飲, 飲左兩個月, 佢話把到我滑脈,好似有左, 叫我唔好咁緊張,要平心. 當時我满心歡喜, 但結果0個個月0的M只係遲左3-4日(=無bb), 個ec 話我可能太緊張, 所以無lu. 真失望...

而加都係飲d "M後"的中藥. 但M到0個幾日都幾痛, 有時食野都痛.. 唔知係唔係心理作用...但係EC話我0的脈象好左好多.

早幾日我0的M又突然遲左三日, 因為今次個肚唔痛,當時我又想, 係唔係有左呢? 結果都係失望而回...好唔開心, 咁0岩見到我細妹同佢個仔, 我就覺得自己好無用.. 喊左出來, 番到屋企, 我喊住同老公話, 不如離婚, 等佢可以揾第二個同佢生, 而我唔洗再聽到D親戚朋友0既說話. 點知我老公話 : [mud你咁保守, 無咪無law,唔會有第二個女人咖啦]. 聽到佢呢句雖然有d開心, 但係如果真係生唔到, 我會好對唔住佢同佢屋企...又有好大壓力了.

我都知要放鬆心情, 平常心d,但係有時真係好難做到,尤其係d朋友會話 : [都叫左你早d生咖啦, 而加咪後悔law], 我當堂喊左出來. 到而加我呢個病我都唔敢比我99佢地知, 怕佢地又比說話我聽, 但係唔知可以拖到幾時....

我約左今個星期六要去岑EC度覆診, 希望唔好係個瘤番法,又有方法幫到我早d有bb啦. 各位加油啊

別墅

睇見大家都咁積極, 我都唔可以咁容易放棄 !!!
大家都要正面d, 加油, 好好保重呀!!

我已覆診, 再照超聲波, ec話我未番法, 不放要生bb就要快. 如果呢半年都無bb, 就要試其他人工授孕 >_<... 唔知係唔係好貴ge呢?

呢幾日吃排卯藥, 希望早d有啦.

我問過ec, dodo完之後用枕頭墊過有無用, 佢話呢樣無根據. 請問bingo左的朋友有無咁做呢 ?

首頁

尾頁

跳至