懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我想佢痛呀~~哈哈,佢無咩動靜,好似唔想出0黎咁...:;pppp:
原文章由 gracelam 於 08-9-22 20:56 發表

假陣痛好似m痛咁, 每次痛一陣, 約1分鐘, 之後就唔痛.

大宅

好媽媽勳章

如果8號風球作動,唔知call唔call到的士呢

大宅

好媽媽勳章

我都未買奶粉呀,因為唔b仔啱邊隻,諗住餵住人奶先,遲d再決定
原文章由 chowhui97 於 08-9-24 10:59 發表
啱啱見卓悅個網站, 全線日本奶粉缺貨呀!! 好得人驚! 依家阿b未出世都唔知啲奶啱唔啱佢飲, 所以我只係買咗一罐明治咁大把咋... 第時唔知要去邊到買呀!!! ...

大宅

好媽媽勳章

公喜呀,母子平安,記得多d休息呀!!!我仲有2w,一斉加油!!!
原文章由 LOVEBB88 於 08-9-25 16:36 發表
hi 各位,我生O左LA,BB重7磅6OZ ,我宜家仲係醫院,星期六就可以出院LA。

大宅

好媽媽勳章

基本上我日日都同我阿ma街2-3個鐘,累到死,但係都無假陣痛,淨係feel到個肚低咗咁,我阿ma話發夢同b仔換片,可能我呢幾日生得wow

大宅

好媽媽勳章

我阿ma發d夢都幾靈ga
原文章由 acpeanuts 於 08-9-25 18:59 發表
今日我瞓晏覺, 都發蓼自己見紅, 嚇醒左, 即刻入廁所 CHECK 吓, 原來都未係.......

大宅

好媽媽勳章

公喜晒呀~~越來越多小b出世喇~~好開心呀!!!!不過痛30幾個鐘好辛苦呀.......
原文章由 bubupepe 於 08-9-26 02:35 發表
你們好啊~~

我9月18日晚上8點生左嘞~
BB 3.14 kg~

不過,過程就幾苦,因為穿左水先,穿左後成37個鐘BB才出到世~~

大宅

好媽媽勳章

仲有2w就生,我自己重咗26磅,希望呢2w唔會超過30磅啦~~b仔就唔知幾多磅,無去照,保持神秘感~~~

大宅

好媽媽勳章

今日又去健康院檢查,個姑娘話b仔落咗盤骨一半,b仔仲未出得嚟,距離預產期仲有10日咋,唔知會唔會遲呢?如娘仲話我同上個w一樣重,佢話我仲可以重多2kg(4磅半),但係我而家已經重咗25磅,我唔想生完有排減,所以會keep住,不過我覺得健康院主張孕婦約莫重30磅,其實我覺得25磅差唔多啦~~而家已經好辛苦喇~~~

大宅

好媽媽勳章

公喜花c奶同花小b呀~~好幸福呀~~我仲有9日,好想快d呀!!

大宅

好媽媽勳章

好似食多d涼野會快d生ga,我諗住叫我mami等我作動入院,即該整白連so俾我,因為我怕痛好耐先生得.....
原文章由 FiMa 於 08-10-3 18:28 發表
剛去完C+E度, 好唔開心呀, 呀B就好叻, 個頭都落晒, 但係我自己唔爭氣, 子宮頸都冇咩鬆到, E生已book定要催生, 都算喇, 原本可以book晚上8:00入院, 第二日生, 點知晚上入院full晒, 要我催生當日晨早六點入院, 咁即係 ...

大宅

好媽媽勳章

各位~~我有少少見紅,但係好少,有少少肚痛,都係少少,好唔好入院呀?

大宅

好媽媽勳章

各位~~我0係4/10下午生咗喇~~b仔有3.46kg,痛咗14個鐘先生,真係好痛,而家下面個傷口仲係好痛,餵b仔人奶,個linlin俾佢啜到損晒,好痛,攪到我唔想餵佢,佢又面黃,今日去咗醫院照燈,我見到佢0係個箱到係咁喊,好慘,我自己又忍唔住喊.....

大宅

好媽媽勳章

哈哈~~原來咁多bb一起生日,好有緣份呀
原文章由 acpeanuts 於 08-10-12 12:47 發表
大家好! 我都返來啦! 我同cindy83215一樣, 都係4/10下午生左! B仔都有3.32KG, 係開刀生, 7/10出院!

到而家一個星期, 傷口已經唔痛, 但因為開刀要插尿喉, 攪到有尿道炎, 而家食緊藥, 但去廁所都會痛到CC吓!:;pppp:
...

大宅

好媽媽勳章

Rain~~
你就好啦,有咁多奶,我之前泵咗咗2日,而家都好似無咩奶,+上我6299又係咁叫我唔好餵人奶,攪到我都有d想放棄....
原文章由 Rain~* 於 08-10-23 21:54 發表
lamsl,
有ar~我又係咁ar...
之前餵完didi都仲有剩,1日可以泵2次,
2次夾埋有over300ml ga...
依家...冇泵3日lu...
都冇d好谷o既感覺...
淨係埋身餵ja...
不過今日didi真係食耐左...
平時食15mins,今日食over20mins,
...

大宅

好媽媽勳章

因為b仔成日瞓覺,linlin質唔到入去,整極都唔喊唔醒,要泵去奶樽度先飲到,一日埋身餵都係4-5次到,佢又唔夠飽,要即刻餵奶粉,我99話餵人奶個胸會縮,驚我老公嫌棄,62就話b仔唔夠飽,要我餵奶粉,我已經話有補奶粉,佢地都成日話我b仔瘦,想我餵全奶粉,我都話咗人奶對b仔身體好d,都成日話我,攪到b仔一啜我linlin就會有種核突同罪惡感.所以想放棄....
原文章由 Rain~* 於 08-10-24 16:35 發表
cindy83215
其實最好o既上奶方法係埋身餵,
真ga!我依家真係好小泵,淨係全埋身餵~
不過睇返didi日日都有over6條濕片,
即係都夠飽la....
點解你6299叫你唔好餵o既?
因為佢地想幫手餵bb?
...

大宅

好媽媽勳章

係呀,我把口話好,但係我都照餵人奶,我都係餵2個月之ma,返工都唔餵啦,佢地成日o係度嘈...
原文章由 LOVEBB88 於 08-10-25 18:42 發表

其實好多報告都話餵人奶最好,我個醫生都叫我最少餵3至6個月,如果比我我就會餵,唔理佢O地點講。

大宅

好媽媽勳章

係呀,好似豆腐花咁,我老公一見到就係咁玩同鏈,仲話好得意,我就話:而家得意,遲d就會嫌棄ga喇~~
原文章由 fishballbaby 於 08-10-27 22:51 發表
我d肚皮都唔知點挍,瞓响床個肚面好似豆腐花咁陣吓陣吓

大宅

好媽媽勳章

好開心呀,b仔今日足1個月,由出世7.6磅到而家有10磅喇,等我99成日話佢瘦,攪到我成日都驚佢太輕呢~~

大宅

好媽媽勳章

我個b都係咁ga,應該係訓訓下紮醒,或嚇醒,慢慢會好d ga~~
原文章由 wenxinsiju 於 08-11-23 22:08 發表
我的BB仔10月尾生的,而家26天了。從10天前開始睡覺時常常手突然伸直,呼吸很急促,眼睛睜開很害怕的樣子,然后就開始哭,有時是驚恐的大哭。需要抱起來,拍一拍,或者喝幾口奶才能接著睡。但往往沒一個小時就又驚醒。下午和晚上睡 ...

首頁

尾頁

跳至