懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 JessBB 於 09-5-30 11:28 發表
我上胎2007/12都係法國醫院生, 醫生揾陳麗燕開刀, 佢嗰時收$11,000, 好平, 呢個價包咗醫生巡房費, 但手勢好好, 我個傷口埋得好靚呀!! 我嗰時第二日就可以自己行去餵奶, 大約傷口痛咗幾日咋!! 今胎都照揾佢, 上胎唔洗 ...

你3胎都開刀呀?

大宅

原帖由 JessBB 於 09-5-30 16:02 發表

我都唔知佢加咗價喎!! 但總括來講, 佢包晒巡房費都算好抵, 我上胎麻醉 C $ 3,500咋, 即係total貴咗$2,000!! 但整體來講, 佢真係算合理呀!! 有d加價加好多!! 我家姐同佢好多朋友都揾佢接生, 所以我覺得好穩陣!! ...

咁你今胎係咪開刀呀?

大宅

原帖由 ivykit 於 09-5-30 18:50 發表
我08年10月先揾完張醫生開刀生囡囡,四曰三夜無join package,埋單$29000有找,張醫生收$8000,麻醉師$3000,兒科醫生$2000,醫院三人房+雜費$15xxx。張醫生手勢好好,第二日落床有D痛,第三日行得走得,拆線又唔痛(出院前係 ...

開刀唔係住5日4夜咩? 你仲住3日房, 點解房錢貴左, 埋單仲咁平既!

你囡囡好得意呀!

大宅

原帖由 aycc 於 09-6-3 16:34 發表

又幾攪笑, 同你又幾好傾喎.... 你唔係7月21日佢都同你講, 佢有冇講埋其實一日做5個精神上好疲倦?
其實我地要WK38開刀, 可以選擇嘅日子唔多, 嗰日都幾好日, 最重要係同我地兩公婆幾夾. ...

你擇時晨, 收費點計呀?

大宅

原帖由 aycc 於 09-6-3 18:15 發表

我自己幫BB起命盤咋, 以前學過八字, 識少少咋.
我之前都有問過擇時辰收費, 李丞責好好, 佢唔收錢, 但你要捐$800到慈善機構, fax receipt同父母資料俾佢地, 佢地就會覆你架啦. ...

咁勁自己起盤, 你第幾胎呀?

大宅

原帖由 Rome 於 09-6-3 21:20 發表
我今日打電話去問左啦,姑娘話11月full左(我預產期係11月11日) ,所以唔接喎

係醫院full定診所睇症full? 咩佢有限定幾多單順產或開刀唔接咩?

大宅

原帖由 gordonccc 於 09-6-4 11:13 發表

張醫生會話係38weeks到39weeks呢 7 日俾你揀囉...但唔包括禮拜日,因為張醫生唔接禮拜日case...
係呢 7 日裏,張醫生會俾以下呢段時間你揀...
上午7:30-10:00
中午2:00-3:00
晚上8:00-9:00
如果係以上時間以外就要加錢 ...

咁如果想擇時晨, 又咁岩有得揀佢比你既日子, 咁咪好囉! 相反, 如果日子岩, (揀左時晨), 但唔係果個時間, 咁係咪醫院收費架?

大宅

原帖由 aycc 於 09-6-4 16:38 發表

咁又係, 除非我地帶電腦上網講低我地幾號床, 又或者問張e生啦.

係咪第一個開刀, 第2個都要開刀架? 你地有冇唸住再生多個?

咁又幾好喎, 玩相認! 哈! 哈!

大宅

原帖由 摩登姑娘 於 09-6-7 13:27 發表
5好意思因我第1胎,所以想問下各位媽咪, 我決定左揾張e生開刀生, 到時係咪要由 張e生剃陰毛呢? 好似好尷尬咁..... 入院前自己剃左先又得5得架? ...

入院時姑娘會幫你架! 唔駛擔心!

首頁

尾頁

跳至