夫婦情感

跳至

首頁
34567...11

尾頁

子爵府

crazycarrot 發表於 16-12-1 23:10
如果單看表面,應該好多人會鬧爆講好難聽嘅話。確實當時我的這個好朋友受盡其他共同朋友的指罵,但他們當 ...
想聽多啲個故事係點,因乜事你會覺得你朋友好可憐?

子爵府

Meowmoo 發表於 16-12-1 23:14
回覆 dayedaye 的帖子

冇乜可能一世都愛
細路就已經生米煮成熟飯,唔通唔要佢咩…… 就算離婚,我都要負母親嘅責任架啦,至少都要定期探佢掛…… 可能仲煩過無離婚。

等緊老公搵多啲錢,咁或者我會覺得自己無咁慘。我自己能力範圍以內前景最好就已經係痴住依家份工,盡晒力喇,無其他辦法。

子爵府

朗月~月 發表於 16-12-2 06:43
又一切回復返正常,正常在於他仍然細心溫柔地教我
而我亦細心地聆聽他的說話,什麼都沒改變,他還幫我沖茶 ...
我覺得你對佢既暗示都好明顯了......

咁佢無避你,但又未有明確明示,我個人嚟睇唔知算唔知正面訊息...... 因為依家啲人太複雜......

睇戲時睇下有無咩表示啦~ 不過最多比佢拖手好喇,因為有啲男人去到戲院會忽然猴禽....... 小心小心

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 09:44
發展婚外情,都係本身婚姻有唔滿意,係另1人身上搵到呢種需要啦,同埋有返戀愛感覺,呢樣係重點。

你當初 ...

但...... 我發覺喺婚外情之中,人夫vs人妻面對到既對待係好唔同。小三好多時其實係對人夫真心付出的,但人妻就好多時會被小王當係無手尾跟的sp。真係好唔公平,唔明點解會咁。

但其實呢..... 我本身都識人婚外情係兩者都真心的...... 不過佢地雙方都有家庭,而且男方已經係好成熟嗰種男人....... 但真心都唔代表可以立即離婚一齊。不過呢個已經係別人的故事,太細節既嘢我都唔係好知。

你幾多歲結婚? 我呢兩三年身邊好多朋友結婚,有時我都諗,每一對決定結婚既原因究竟係乜呢? 尤其每次去飲都係睇同一條公式做出嚟既show,然後睇完個show隔一兩年,就又係時候喺fb睇佢地仔女既bb相...... 有時覺得呢條公式都幾悶&無聊.......

所以其實我唔會鍾意人夫...... 我一聽到男人結咗婚就覺得無晒吸引力...... 一諗到就算有部分人夫表面幾吸引,但其實番到屋企都係同我屋企嗰位做一樣既嘢,我就覺得佢地無晒charm...... 以前中學暗戀啲人,好多都結左婚,我無論係喺fb見佢地啲相/見到佢地真人,都無晒feel,覺得一啲幻想都無,只不過又係一件過住沉悶生活既人夫......

子爵府

fewrer 發表於 16-12-2 04:27

我可唔可以加入講下我發展中嘅故事
大家分享下、抒發下都好~

子爵府

熊貓小姐 發表於 16-12-2 00:01
係呀!有時候,相愛既時候好夾,但慢慢大家走左唔同既方向,價值觀,追求既野都好唔同,得返既係感情。好 ...
係囉,真係預計唔到......

所以好多時都唔明,依家啲人結婚要好鋪張咁公告親朋係為乜。要話比親戚朋友知你嫁得好好/娶左個好老婆? 其實結婚嗰刻只係啱啱開始咋喎,好唔好都仍然係一個unknown。

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 10:56
男人外遇大部分為性,女人係心靈需要,大家需要唔同,所以有咁既分別。

講真,無論係咪人夫,一齊生活既 ...

del

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 11:03
咁開心既事都想同人分享既,不過有d婚宴搞到一場show咁就好無謂。同埋個刻美好,但比生活沖淡晒感情時,唔 ...
我覺得任何時候都係留番啲錢傍身好過,就算有錢,不如用啲錢去旅行好過。我自己其實唔會記得啲朋友請飲嗰時搞過乜,只係浮光掠影知道又係搞緊類嘢咁。我識有啲朋友就好有人情味既,會儲起人地啲請帖。我自己其實唔會,就算張帖好靚,都係收嗰時讚歎一下,但去完飲就掉,因為我唔明儲人地啲相/帖嚟做乜。

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 11:40
有人話我26歲就結婚實在太早

del

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 11:39
係囉,我都唔會,就算d回禮小禮物我都未必用。帖呀,相呀,全部比垃圾桶欣賞,都幾浪費
...
係有一次回禮比較印象深刻,係一張慈善機構既postcard,係新人捐左錢而有既,起碼算係有人受惠左,唔係無啦啦為地球製造剩餘物資......

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 11:58
而家諗起我都覺,個時完全無諗過為咩結婚,同唔會諗下有冇個更啱自己既人出現
...
係囉

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 12:25
有時都後悔當時做咩唔諗清楚
人生就係咁啦...... 如果當日有今日既智人生經驗,就唔會有當日既選擇.......

偏偏人生經驗,係要從年月&錯誤累積番嚟......

子爵府

朗月~月 發表於 16-12-2 12:20
哈,我從來沒嘗試過同異性,ex睇戲有(候琴)發生,我睇戲就睇戲,好專心的,哈哈
重要恐怖片
如果你睇戲途中,佢見你好驚,忽然攬住你,你會有何反應?

子爵府

ilovedancendanc 發表於 16-12-2 12:39
可能係對方好驚,要朗月攬住佢

攬住好喇,要確認左咩關係先好呀~

子爵府

朗月~月 發表於 16-12-2 13:01
哈,我從來沒嘗試過同異性,ex睇戲有(候琴)發生,我睇戲就睇戲,好專心的,哈哈,我相信對方很專心睇的
: ...
咁就好啦~

祝你地約會愉快

子爵府

fewrer 發表於 16-12-2 13:32

多謝⋯我實在同唔到身邊嘅人講落去⋯因爲我覺得自己真係好唔 ...

佢同佢老婆拍拖幾耐拖結婚?
同埋其實點解佢之前追番你嗰時,你地無一齊到?

我有少少疑惑係,
因為你地識咗咁耐,唔係佢婚後先識,
而且佢識你先過佢依家個老婆,
佢其實喺結婚之前有好多時間可以追番你,
但佢揀咗第二個人結婚,
當中佢其實衡量考慮咗咩因素?

婚後先話掛住你,
你無反應佢都仲要繼續講,

點解呢種曖昧唔可以係婚前製造(佢一直識你有你聯絡架喎),
而婚後無耐就要搵番你曖昧?

我只係諗唔明想問下,多多包涵

喊下都好既,可以發洩,可醫治傷心。
但飲酒傷身,借酒消愁唔值得。

子爵府

fewrer 發表於 16-12-2 13:49
佢婚前有搵我 但一直都係一係佢拍拖一係我拍拖
同埋佢冇講得咁白⋯
佢地一齊左少過一年就結婚⋯
原來係咁..... 咁你當時有無諗過同當時男朋友分手,然後同佢一齊? 定還是其實你一直都覺得你地唔適合喺番埋一齊?

子爵府

fewrer 發表於 16-12-2 13:53
我有諗過唔要當時男朋友同佢一齊 但佢一直冇開口⋯
之後有次我係冇拍拖
但知道某啲野後覺得佢唔係好男人 ...
我相信你對佢都有一定認識...... 既然你都覺得佢唔係好男人,今次都小心會中伏呀.......

子爵府

fewrer 發表於 16-12-2 14:29
我琴日同朋友去玩所以飲左酒 但飲完就成個腦都係佢啫(emoji) 其實我覺得佢唔係好男人都只係因為佢搵我⋯(e ...
咁..... 你會唔會想試下同佢拍番拖?

子爵府

fewrer 發表於 16-12-2 14:44

我唔知⋯
好似任由佢處置咁,對自己唔係咁好喎.....
咁既狀態,我驚有排你喊喎...... 因為你急佢唔急......

首頁
34567...11

尾頁

跳至