自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Shadowbk 發表於 17-5-25 02:08
岩岩睇到段片,大陸私家車撞到兩部單車,接近50歲左右既司機即刻拎把斧頭甘既野落車扑佢地個頭,有一個大媽 ...
事實變態佬度度都有,

不過大陸所謂變態佬可能因為傷者同死者賠償刑者有分別, 所以司機或會選擇令到佢變死者,

令到佢變態就可能原因不同了......

以香港"意外"撞傷人, 司機應該唔會選擇前後重覆撞死佢, 走左去不計算在內,
正常下點都唔會因意外選擇唔死得而車死佢

子爵府

chillimom 發表於 17-5-25 09:24
依家講緊殺人喎!護航唔係咁護法下話?
國情跟本係死人同傷者有分別, 佢地先會諗到唔死得都要車死佢

有D人一直都係咁的, 鬼唔知變態佬度度都有....
有D感覺唔講得XXXXX的不是........

子爵府

Nino 發表於 17-5-25 09:42
呢度有d人係咁的...
希望佢地出入平安啦!! 特別喺某國!!

盲撐盲反.....

事實國情係咁都唔明白點解要護主......好乞人憎, 轉移視線

子爵府

wantaima 發表於 17-5-25 10:01
其實國情都可能同你睇既讀物有關。
大陸唔好既野係特別多報導既。好既一單都未必搵到架。你又知果個唔係痴 ...
以香港計算, 搵好的野, 唔好的野, 應該比較容易

係大陸, 唔好的野, 正常咁搵, 可能封鎖消息, 搵唔到喎, 好的野一定有啦...

邊度搵唔到大陸好的野睇???

子爵府

wantaima 發表於 17-5-25 18:13
呢度講美國或其他國家唔得=撐&護航!
我解釋到手軟,打咁多字人地都莫視!
總之你唔認同全中國係壞人就比 ...

我都唔認同全中國係壞人喎......一個地方點可能全部係壞人呀??
會因為咁俾人笑????

我反而覺得講中國或香港的唔得, 就係盲反針對.......當然有D真係盲反的......

盲撐盲反大有人在

好似民X聯都拉布, 不過我完全理解, 唔會因為係建制或泛民而反拉布

為左一D目的, 手法咪一樣.......

拉布事實係其中一個方法.....(難分對與錯),

子爵府

wantaima 發表於 17-5-25 19:09
你問下位生果Jm&179樓位Jm笑乜?
我都好好奇!
唔駛問啦,

我再重新係呢度講多次

我100%唔認同全中國係壞人

睇下有無人黎笑我咪得囉....

不過我唔相信唔認同全中國係壞人會被人笑....

或者有其他原因

首頁

尾頁

跳至