美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 sunchoy 的帖子

要由洗面, 護膚,補濕, 飲食, 及少化妝做起.
我之前都大大地, 做了之上的 習慣, 好了很多.

不過 中間, 做了2次彩光, 都幾有幫助. 到今天 7-8年了, 個個都說我皮膚好. ( 同您差不多年齡, 都是毛孔大. 因什麼都不做. )

男爵府

回覆 跑步機 的帖子

幾年前個個醫生. 是$6500 二次.
而家轉左DR WONG. BOOK 左了. 他新年前是$9500 -4 次. 農曆新年之後是$10500 --4 次. 幾個月打一次.

我在之前的醫生, 我是打一次, 3個月後打一次, 休息1年多再打.

如果醫生好, 第一次是脫雀班, 及小黑斑, 皮膚色有改善. 之後補個次, 是再清上次餘下之斑.

做好之後毛孔及膚質好好多.

我過一周做, 之後 會做多個 LASER 去HORMONE 斑. 希望成功.

上次做了第二次THERMAGE. 2個月, 效果冇上次好. DR WONG 解釋 再等多2個月, 如果都是沒大分別. DR WONG 叫我一生不要再做THERMAGE.

另一個皮膚專科. 是外國執業之朋友, 他說第二次, 多數人比第一次差.

男爵府

回覆 跑步機 的帖子

其實. 如果咁. 您可能 是先做多一些保濕面瞙. 同埋久不久磨沙下鼻子. 而用好的濕面 水及CREAM 和.

做彩光, 是全面均去小斑, 改變膚色. 對我自己, 都好改變我之膚質. 但未必對您可以. 千萬要問醫生. 唔好求其做.

LASER 您千萬不要做. 呢個是FOR 去大斑, 老人斑, 您22歲不用. 而且, 美容院或二流醫生. 會打黑您的面. 永遠不能復原.

男爵府

回覆:跑步機 的帖子

彩光是色班為主

Exercise 及多飲水。重要

首頁

尾頁

跳至