跳至

首頁

尾頁

大宅

宜家個小朋友就快番學, 大家有冇想過唔做, 回家照顧小朋友, 咁又可以接番學/放學, 見多d, 不過冇得係咁shopping, 比左好大壓力c6?????

大宅

i want too, or 自己攪小生意, 自由d, 不過我宜家份工, 好stable, 冇問題, 一時時忙(第自己做得快唔快), 5點放工冇OT, 老闆 LIKE 我, 冇壓力! 不過我ARM ARM 想到生左第2個先再算, 可以頭先同個SUPPLIER 傾開佢個仔K2見家長時, 老師SUGGEST 佢唔好做, 因為佢個仔好跟伯娘, 而伯娘又好就佢....... 先攪到我好想做下 FULL TIME MAMI, 不過我EQ好低, 我驚我日日打仔....

原帖由 welcome 於 09-7-21 14:07 發表
i want to be half-time (work a.m only) mum! can earn money and take care the little one!

大宅

你點止偉大, 仲好幸福 tim....
原帖由 fishmum 於 09-7-22 13:17 發表
大家覺唔覺...我...好偉大

大宅

原來個個亞媽EQ都咁底, 睇下有冇D COURSE "如何提升EQ" 先, 一齊報讀....

原帖由 loching 於 09-7-22 14:22 發表
HAAHAAA~~~ 我 d EQ 又係好低, Chloe 郁d 就比我鬧 gar!

half time 我唸都係啱我多d!

大宅

你地全部都講中哂一個 full time working mama 要轉去做 full time mama 係有好多問題, 比左c6壓力, 辛苦好多(如有工人就冇問題), 冇得爛玩爛買, 由細到大, 我亞媽都教我要靠自己, 自己口袋有$$, 總好過下下問人攞....
ruby 就講中左, 點解氮啦啦出 lee 個post, 就係因為由小一開始要跟功課, 要想想點教佢做功課......

大宅

"維繫兩代之間既關係" 你唸倒d乜, 點可能????

原帖由 tanton3399 於 09-7-24 15:00 發表
從來無諗過要做全職媽媽喎.:;pppp: 我唔鐘意太長時間對住個仔, 而家雖然唔係全天候對住佢, 但係佢都好痴我, 我覺得質比量重要啲囉. 我呀媽以前都係全職媽媽, 又唔見得關係特別好, 我唔想行佢舊路, 我想多 ...

大宅

其實"全職媽媽"同埋"在職媽媽" 各有各的辛苦同快樂的事, 好老實講, 如果果日亞仔/女一早同你講d 好 sweet 的說話, 個心一定想如果唔洗番工就好, 可以成日對住佢, 但如果果日佢心情唔好又唔聽你話, 一早就哭, 心想早d出門口番工算......冇眼睇, 此終全職媽媽係辛苦d, 不過你可以睇住個仔女一日一日咁成長都係"值得", 睇時佢番左學你咪有幾個鍾頭 feel 囉, 亞薯你可以同埋亞女出來同我地一齊食飯, 我地冇所謂,......

今晚買六合彩...中左我可以唔做,

大宅

唔, 發夢中2獎

原帖由 亞薯 於 09-7-28 23:24 發表
點呀, Isaac媽, 你今晚中唔中六合彩呀?

大宅

原帖由 mimimomo6 於 09-7-29 20:20 發表

幾時到我中呀 ...放工後返屋企都已經好鬼攰,

有時冇心機同呀女玩

我有時都係咁.............

首頁

尾頁

跳至