跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

All Ma Ma

http://www.wyethbb.com.hk/tc/home.html

這個惠氏bb網頁,岩d懷孕及初為人父母睇!希望幫到大家!
sandy

複式洋房

vivi_ma

你如果順產,就可以飲、and 食疆蛋炒飯。用來預寒,如果你有老人家就會識。你唔好食寒涼野或食補品住因為你如果岩岩生完食會好燥。你要食d清淡東西。起碼等bb12朝和等你傷好番啦!記住用疆皮洗白白,你可以煲完,爭起要d水用來抹身、軀寒。因為現在天氣太凍、你會好容易冷親。 Wish you good luck and take care... take easy !

原文章由 vivi_ma 於 07-12-6 05:14 發表
Hello all,I would like to know how many 生化湯 do I need to drink after the delivery ar??
sandy

複式洋房

Hello All mom

Hello, how are you to all. I'm long time no online BK... busy evey day .

Chirstmas time come soon, how can celebate ?

Anyway, Wish Merry chirstmas and Happy New year !

I hope wish evey family have sweet and lovely celebate. Good Luck :D
sandy

複式洋房

hello

this my new chirstmas photo, pls check to line look

http://s250.photobucket.com/albums/gg241/bearbearmatthew/

sandy

複式洋房

Dear All mama

HAPP NEW YEAR & WISH ALL BABY 肥肥白白、快高長大!
sandy

複式洋房

Nillie

how are you, how about your job and your kids?

my husband alway ask me, when time have 聚會、 I dont know....

Anyway, wish your family happy new year & kids 聽教聽話!
sandy

複式洋房

Nillie

my husband ask you this year Apirl will other kids open birthday party??

原文章由 Nillie_Mami 於 08-1-3 11:51 發表
about gathering, 我哋on and off都有攪..
我吔halloween 去Queen's farm, new year時, New york 媽咪去PA, 聖誕村 睇show.. flushing 媽咪group埋去mall eat 一eat, 行公園.. 佢哋又會individual 入嚟staten island ...
sandy

複式洋房

Nillie

hello, how are you? just say hello and 問候下,冇咩特別意思。我前一日,睇完你寫介片方法,都有常試過,唉!失敗左,我諗要等到夏天左努力。你近來有咩聚會攪,好奇問下!
sandy

複式洋房

vivi_ma

congratulations !! 多d休息、岩岩生完會好疲倦!食d清淡野。記得有時間訓多!
sandy

複式洋房

Dorisbebe

原文章由 dorisbee 於 08-1-22 00:34 發表
Dear all moms,

有个好消息想同妳哋分享下。我有咗呀! 剛剛12 週。呢排因為全家都病, 所以都几辛苦,好tired, 無心机做嘢!依家細細病好,我想應該会好啲啦!唔知點解,有个feeling 会生仔?!其實我同老公都無所謂,不過細細就 ...

congratulations !! 你大仔現在幾多歲?我個大仔就快3歲、細仔九個月!
sandy

複式洋房

carrie

你係hong kong 旅程點呀!你是否過完chinese new year withhusband come back N.Y.? how about Na Na? Are you planning want one more baby again, if yes, that good, + oil .... baby sometime very pertty.
sandy

複式洋房

babyRnc

hello, how are you, 已經咁有第二個、你個女咁細。如果你個肚大左咁湊個女會好辛苦! 我大仔1歲半時候,就有細仔..唉! 大住個肚,個仔日日要扭抱、煩死!不果有人幫你湊大女,咁你舒服好多。 Anyway, 講一句恭喜晒! 好好休息.

呀我末自我介紹, My name is Sandy, have 2 kids, big son this year May 3 year old, young son 9 month.. full time mama..

nice too meet you

原文章由 BabyRnC 於 08-1-24 15:24 發表
各位BK媽媽﹐ 大家好啊! 仲記得我嗎? :-P
好多個月冇上來﹐ 好掛住大家。 因為我生完之後自己湊﹐ 之後又搬屋﹐ 一直都冇時間上來。

我個女Pariis依家已經7個月大﹐ 好健康﹐ 好可愛﹐ 而且上次個生產經驗好好﹐ 所以﹐ 我同先生決 ...
sandy

複式洋房

Dorisbebe

hey, 你有冇比仔仔去 day care play school ?因為我已經搵到有一間、係我屋企附近, I live in Brooklyn Ave U,價錢合理,唔貴。間 day care 係老番開。你呢!住邊一度。
sandy

複式洋房

vivi_ma / Socloudy

恭喜晒大家!大家好好休息,坐番一個肥肥白白月啦!
sandy

複式洋房

rose-mag

your girl too pertty and qute,and that face too fat lovely, hehe I want kiss her , how many month ? My 2 kids 2year 9 month and 9 month.

原文章由 rose-mag 於 08-1-31 04:02 發表

Hi jstn,
How about Terrence? Amanda is not really chubby, just has a "big" face. I would like her to have a "slimmer" one but she likes smiling. When she smiles, she will turn her head a bit down ...
sandy

複式洋房

jstn

你個仔仔,越睇越可愛!似晒你, !我近來都係忙碌Felix,教他去手洗間。他講野有係差唔多!教過佢d字他日日記住講!唉佢d皮氣好差,一唔喜歡,發晒皮氣。 有時候,對住佢得耐、自己發傻 ! Matthew 都幾好!係喜歡叫人抱、玩!現在出緊2隻牙仔 痛到佢咸和訓唔到。dont worry,I'll + oil la .
sandy

複式洋房

Nillie

how are you? 好耐冇見。 how about your work and kids? 原本想這個 sunday join togther .
r , 但係,我老公話交通唔方便。唔緊要,重有機會見到大家。如果你有聚會,下次話我知,evey sunday my husband dayoff, can come out .
sandy

複式洋房

babyRnc

聽到咁慘消息,令人十分心痛!我心忽然間驚,雖然唔係發生自己身上、覺得好以唔知點咁。希望佢唔好咁傷心、我唔認這位人,但係我會為佢祈禱。

原文章由 BabyRnC 於 08-2-1 05:33 發表
尋日收到個令人傷心既消息.

我地朋友既BB照到先天性心臟得一半發育健全, 已經22 wks, Dr. Wan 度既楊婆婆唔建議佢地keep. 佢地亦都明白, 但係到要落呢個決定, 真係好難.

今日我同Pariis 去打針, 順便問下兒科醫生 ...
sandy

複式洋房

Nillie

我有send 留言給你、但係沒有回應。
sandy

複式洋房

Dorisbebe

我個仔末返day care,因為末介片。唉!有排攪。

原文章由 dorisbee 於 08-1-31 23:29 發表
Bearbearmatthew,
細細有返緊Day care 呀!係我屋企附近。返学都几好有好多小朋友一齐玩,佢都好開心! 妳仔仔係咪9 月開始返Day care呀? 到時侯妳可以輕鬆啲啦! ...
sandy

首頁
23456...8

尾頁

跳至