美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投

回覆 loklok0104 的帖子

本身有D水腫面BABYFAT,,所以,打完有小小腫,一定要按摩,(我勁按),水腫大約3-5日左右消腫,自己本身臉部鬆弛,
我每日按5-8日次,但約二星期後,
我自己太陽穴包滿左,
下顎腮位收緊左firm左
相 : 是當晚剛打完回家影,有針孔,有小小紅,第二日起身,搽粉底後,睇唔出,但面有小小腫

大宅

loklok0104 發表於 18-7-28 14:06
不好意思,近來比較忙分享30日後變化
自己覺得我自己太陽穴包滿左下顎腮線收緊左,和HIFU比較,好似收緊實質D
本身我是泡泡面,覺得收緊左firm左

大宅

IHK 發表於 18-8-4 17:50
hi 我兩個月前開始打, 第一支冇乜問題, 第二次就有粒嘢係內面, 按成個月先消失, 呢個都唔緊要,最重要 ...

HI,我本身皮膚問題不大,祗是想定期保養,
其實我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
姑娘話Sculptra不需要時間等粉狀容解(我有疑問)我先跟friend去左土瓜灣醫生,
我現在祗打了第一針,4個月先回去見醫生是否需要補針,我初初都有一粒仔,我勁按後,4 日後就冇左,
我有聽過出面有D針,點解咁平,有水貨,有溝浠,有假針,
所以,我一定要見到有正廠出証明書,放在診所內,
我有睇支Sculptra有正廠雷射標籤,先放心,(現在覺得自己皮膚質素年輕左幾年)
你問題應該問返幫你打針那位醫生,好小聽打完起白頭瘡,最怕打假針,令到皮膚質素變差左,要用好多時間和金錢補救
請問,你在那裡打,等我留意吓

大宅

IHK 發表於 18-8-7 13:57
真係㗎,你睇下個針窿位,成個月啦,都仲爆瘡, 其實究其打第三支啦,都唔知返唔返去好, 就算打返去同佢 ...
Hi,我睇你張相,你話打左三針,效果你自己覺得如何?
因為,我冇見過你打針前D相,好難比較,但你打SCULPTRA 針的價錢算平,但是否正廠貨???
我好驚是假針或水貨......
我比你張相,我朋友睇,睇吓點解會起白頭瘡,我朋友話好可能皮膚缺水,你試吓做多D補濕

大宅

IHK 發表於 18-8-7 15:46
第一針4400、第二針5000
我埋線醫生(尖沙咀),打SCULPTRA ,做特價都要$6000,
有D美容院開價$8000-10000,你好平.....

大宅

霧飛行 發表於 18-8-10 15:31
我想問吓如果打SCULPTRA 之後要幾耐先做得HIFU果D呢?我係面皮鬆但面瘦,
想做提升,之前做過玫瑰線個醫生唔 ...
其實,我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
我打電話問姑娘約時間打Sculptra當晚即打可以嗎?
姑娘話可以,Sculptra不需要時間等粉狀容解,
上網再了解吓,Sculptra是粉狀,一定需要時間容解, 好......我決定取消埋線醫生(尖沙咀)

跟我個friend去打開那間診所,可能埋線醫生(尖沙咀)心急,打完Sculptra, 我了解最好1-2個月後先打HIFU ,Hifu 收水腫面我OK,所以,我會定期做,去美容院,經濟實惠一次過程400-600發不等全段激活真皮層嘅膠原增生,令筋膜層提升及收緊, 從而做到輪廓拉提效果.不過要定期做,但又不能做次數太多,一年做2-5次左右,做太多會傷筋膜層,埋線我聽過好多問題出現,見線頭,效果一般,剛剛整完,影相係幾好,但3個月左右,開始又鬆弛,同時做埋線我覺得痛過HIFU,又貴過HIFU
請問你埋線在那裡做,私下比資料我,THX

大宅

IHK 發表於 18-8-10 21:19
我只係打過兩針, 我啲皮膚係黑但係我之前有做開laser 長期有做保濕, 皮膚都算光滑, 只係虎紋咗少少, ...
如果保濕做足,你起白頭瘡,可以問返打針個醫生咩事,佢有責任解釋
不過,你話打左2 針,但我見你眉心位,兩眉中間,下次可以打多小小Sclptra ,等睇落冇咁凹...

大宅

霧飛行 發表於 18-8-11 11:08
唔該曬你我都覆左你、其實我覺得醫生有冇美感sense 都好重要呀, 因為有時自己唔識睇就係要專業意見嘛、 所 ...

不好意思,近來比較忙,因為,下個月要離開香港幾個月,我自己比較鍾意打Sculptra,因為,是慢慢變靚,自然D,

Sculptra被人體自然分解吸收 Sculptra®塑然雅®的成分PLLA聚左乳酸具有生物相容性及分解性,可逐步被人體自然分解成乳酸、二氧化碳及水份再吸收,同時激發骨膠原再生。

我朋友本身面部凹陷,太陽穴 (夫妻宮)和虎紋 (法令紋),佢第一次要打二枝Sculptra,
如果,各位靚女本人,面部凹陷,冇咩肉,咁..正常情形下,第一次,一定要打2-3枝,第二次補針睇情形,不過2-3個月後,自己見到變化,真係好自然,但覺得皮膚質素有改善,
多謝你分享,本來都想做玫瑰線,聽完你講,想清楚先

大宅

loklok0104 發表於 18-8-15 17:52
回覆 Ms.wendy 的帖子

我都係屬面部及太陽穴凹陷,冇咩肉既人, 本應諗住第一次應該要打二枝Sculptra, 點知 ...

哈哈,醫生一定係趕時間收工
分享一次我跟朋友去北角張XX醫生,我朋友打BOTOX,入房見醫生,我最鍾意周圍看看,那個什麼張XX醫生,佢張枱面,有好多準備幫客人打的醫美藥水樽,我朋友表明打BOTOX,醫生是但在枱面拿一樽藥水幫我朋友打針,
我們入去見醫生到打完BOTOX大約十分鐘到,有5分鐘張醫生眼定定望電腦,原來睇緊股市,
我覺得好奇怪,點解可以咁...是但,
但我見到佢勁多人睇,不過係勁多大陸人去打針,我另一個朋友,都係
北角張XX醫生打班,打左10次以上,沒有太大改善,最後,我都沒有信心搵這個醫生

大宅

kids~ 發表於 18-8-15 21:46
回覆 Ms.wendy 的帖子

pls pm 你佐敦個醫生比我,thanks

請問,你問什麼佐敦醫生?
我沒有搵過佐敦個醫生....

請一定要私下PM我,不要在POST文,在這裡,問醫生資料或診所,我不會回答
因為,我唔想比板主DELETE 此POST

大宅

pangpanghk 發表於 18-8-15 22:58
Could u pls pm your doctor’s detail. Thx
請一定要私下PM我,不要在POST文,在這裡,問醫生資料或診所,我不會回答
因為,我唔想比板主DELETE 此POST

大宅

霧飛行 發表於 18-8-11 11:08
唔該曬你我都覆左你、其實我覺得醫生有冇美感sense 都好重要呀, 因為有時自己唔識睇就係要專業意見嘛、 所 ...

因為,我朋友跟醫太太比較熟小小,我朋友平日傷風感冒都係睇佢,醫太拿出SCULPTRA正廠訓練醫生証書,比我見到,原來,有D醫生賣水貨,係冇接受過Sculptra香港公司訓練,
我去過尖沙咀和北角醫美醫生處,都有問過醫生,問是否在香港受訓,比尖沙咀和北角醫生閙我,話醫生梗係識打針啦.....
我先知原來,唔係個個醫生都會在香港接受Sculptra正廠訓練,我問土瓜灣醫生,
有咩分別,沒有正式香港訓練,通常一針過貪心想快,香港訓練怕塞針,通常會用10-15個針頭打Sculptra,
會唔會起粒,這個很重要,我見到張証書有寫訓練左幾多小時
你問HIFU間美容院,你唔開course,,佢哋個樣想食人, 勁臭吋.

偷影

大宅

霧飛行 發表於 18-9-1 13:57
美容院臭寸唔好去啦!又唔係得佢一間⋯而家出面咁多選擇,只會比人淘汰啦😎
你冇有打 derma ve ...

你說得對,這間美容院,我唔會再去,出面大把選擇,
但打針,一定要貨真價實,我覺得derma veil 比較新第二代童顏針"Derma veil,台灣好受歡迎,
簡單說一下感覺就是透明質酸馬上靚,但做完位置模上手感比較硬,
維持效果要看打的份子和牌子,因人疑異~但就不可做RF射頻,會加速消散透明質酸,
而且我需要整體提升,用PLLA聚左乳酸價錢比較合理(全臉),
加上皮膚生出來的膠原蛋白觸像自己臉上的肉
Sculptra打後要按摩~按不夠出來效果有差別
而且按不夠還有機會有起粒,

Sculptra 同 Derma veil 根本就係兩樣唔同嘅野!
話就話大家都係 PLLA ,但首先,Sculptra 係唯一一個得到FDA認識嘅 PLLA醫美認可 Product,而Sculptra本身係粉狀,打入皮膚,經按摩會均勻滲透,

從而激發面部深層骨膠原再生,具有生物相容性及分解性,
可逐步被人體自然分解,於歐美接近50個國家廣泛應用為醫學美容療程嘅product,
被廣泛應用接近20年。
Derma veil 話就話係「新一代」PLLA 膠原再生 Product,
但佢真正成份係 PLLA plus Glycolic Acid,而 Glycolic Acid 中文係「乙醇酸/甘醇酸」,係 Alpha Hydroxy Acid ,「角質剝離劑」, 即「果酸」入面嘅其中一種,
係 Organic acid。
我唔會質疑同 challenge Derma veil,但佢無 FDA 認證就的確係事實,

而且,我唔會夠膽將 PLLA plus Glycolic Acid一齊打,
因為Glycolic Acid 唔係人人都受得,
一般以醫學美容外用嚟講都要先做皮膚測試睇下會唔會產生過敏反應。
以我個人立場,尤其熟知每種成份,我就絕對唔會咁嚟冒險!

大宅

Ms.wendy 發表於 18-9-3 10:15
你說得對,這間美容院,我唔會再去,出面大把選擇,
但打針,一定要貨真價實,我覺得derma veil 比較新第二 ...

最後,我下星期離港,有一個多月,可能不能盡快回覆大家,
我已經訂左一枝透明質酸, 月尾回港打,我覺得Sculptra 補濕係差D,
Sculptra
咁多年,又係FDA approved穩陣D!
大家記住 要靚,但安全都好重要,我唔貪心,祗要外表比人感覺,比實際年齡,年輕5年,就得

每個人,其實都會有年華逝去的一天,個人心態也很重要.祝 大家愈來愈 靚

大宅

susanne113 發表於 18-9-7 17:08
回覆 黃金忙內 的帖子

我都有D朋友打過Sculptra 話好過埋線,因為童顏針係不知不覺令膠原增生,自然地靚D ...

我都認同Sculptra針好過埋線,膠原自己增生,自然好多,埋線好快冇效果又鬼咁痛

大宅

10396 發表於 18-9-7 18:40
想問樓主打完sculptra 有冇瘀青?會唔會好覚眼?
我第3-4日開始有一點瘀,但我覺得似係自己勁按到瘀,上小小碎粉,OK 睇唔出,起碼我老公擦覺唔到,我打過針

大宅

黃金忙內 發表於 18-9-8 01:43
回覆 susanne113 的帖子

如果咀嚼肌大,打肉毒桿菌會比較合適,但如果想改變面型,我覺得做蛋白線收細塊面 ...

想瘦面真係要打BOTOX,Sculptra係膠原增生,是皮膚底層改善,跟BOTOX 是兩種不同效果

大宅

多謝大家支持,近來太忙,開始要返學,真係好忙....
但點忙都要扮靚,早前天氣突然好乾燥,個面開始爆裂,天呀....
因為,土瓜灣醫生原來冇保濕針打,我就問吓尖沙咀埋線醫生,每月有特價,打電話問吓姑娘,保濕針幾錢,今個月做特價
醫生說話唔多,心動不如行動,Restylane 1ml 保濕針鋒1800一枝,唔該二枝,
佢貴唔貴,平唔平 我唔知,但我覺得佢,手勢算好,我虎紋 (法令紋)即時淺左,皮膚都水潤左...巧靚
打完後生左5年

我強調我不是打手,祗想分享做女人,應該要注意自己外表
如果,各位JM想知醫生資料或診所,

大宅

Ms.wendy 發表於 18-11-12 12:53
多謝大家支持,近來太忙,開始要返學,真係好忙....
但點忙都要扮靚,早前天氣突然好乾燥,個面開始 ...

補相虎紋 (法令紋)淺左,

首頁

尾頁

跳至