親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

VenusSasa 發表於 18-9-7 12:09
去曼谷 玩吓 十年冇去啦

我又係1×冇去,去開又想去

男爵府

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 18-9-7 12:11
回覆 朱朱bb 的帖子

我打去HOTLINE問...都係咁講...等CHECK IN...位置唔好...先再買位 ...

謝謝

男爵府

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 18-9-7 14:50
回覆 christyng246565 的帖子

我驚行李確認咗機票...個價錢無咁優惠...因為座位已經係咁....未確認機票就1 ...

我好明白呀,我都係第一次坐佢,下午睇,同一班機貴左100位,跟著個人就急,選位又只選左去程,之後先發現,坐後d會平d ,交左學費呀

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-7 19:31
Siam@siam over budget 啦!見佢真係幾方便 我都應該會選附近 Hilton 或者Mercure
曼谷依家睇緊novotel ...

holiday inn pattaya 都ok, 房大,附近商場,我申請做佢會員用ihg app訂,free upgrade 去高層望海個景,靚到呢,,佢係免費小朋友早餐

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 10:26
大家真快手 買左暑假機票 我依家先開始睇 今次林住去芭曼
請問芭提亞有喵地方岩13歲男仔玩呀?
...

水上樂園,行街買野,按摩,13歲仔已經同大人一樣嗜好

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 10:52
係呀 芭提亞有成五年無去 所以要再搵下有咩玩 水上樂園必去 仲想去渣高卡車 水上市場
有想出島 三日無係唔 ...

如果出島,可能要多一日,我前後3天,
第一天由曼谷過去,攞埋房,已經下午,食野,行bigc, 商場,按摩,已冇時間 ,我本想過步行街,但好似比較成人,所以冇帶小朋友去

第二日,早上,水上市場(都好大,野唔算貴),中午,隔離水上樂園,晚,隔離懸崖餐廳(我FB訂6點,seaview 位,睇住日落,真係好靚呀)

第三日,食完個靚早,就返曼谷,途經kk zoo

時間係唔夠用

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 11:41
你個行程都唔錯喎 我要加埋玩高卡車同出島 即係預去4日無走雞啦
請問你包車來回定自駕?
係酒店去玩 call ...

係,最小4日先出到島,我係自駕,所以走時去埋kk zoo,真係可以慢慢睇,鍾意就落車,園內,用左3-4小時,我本想搵高卡車玩,但已經冇時間,另外附近有T21,可能就開,我經過睇,超大的,行埋最小要半日

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 12:38
其實我都有睇過呢間 見你話唔錯 都可以考慮 都方便易找嗎?mercure 都係free 小朋友早餐 但Hilton 就唔知 ...

我有睇mercure, 見價錢同holiday inn差唔多,比較過
Mercure:房細,但滑梯好玩d
Holiday inn :房大,滑梯好短
但我會去水上樂園,就選左瞓得舒服既,我住Holidayinn,房望出去,就見到M的滑梯 ,兩間好近,位置在中心,行去商場,食飯,bigc,都好方便

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 14:01
想問下水上市場附近的水上樂園叫咩名?
你係芭堤雅玩時包車去定搭的士?
...

我自駕呀,Cartoon network amazone

男爵府

好媽媽勳章

Annhang1409 發表於 18-9-8 16:11
Bangkok? Which airline? Thx

yes, airasia

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 13:55
你個行程幾好 我都諗緊住2晚定3晚芭堤雅
水上市場啱小朋友嗎?有冇得搭船?
我諗緊會不會join local tour ...

我未去過safari
見評價話 safari多表演睇,我麻麻地
kk平好多,門口買左超多生果餵動物,佢地食得好開心,特別鍾意食豆角
另外水上市場,行下街,食下野咁,門口有人妖影想,同超級多大陸人,應該係必經景點,門票好平,都可一去,門票有d係包船,我就只入去行下

我成個行程門票只在klook,hopetrip訂,平好多,可以去比較下先

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 13:55
你個行程幾好 我都諗緊住2晚定3晚芭堤雅
水上市場啱小朋友嗎?有冇得搭船?
我諗緊會不會join local tour ...

因為我成1×年冇去過泰國,想去多d景點,因火車在曼谷過華欣果面,唔太近,所以我下年去華欣先順路過去,不過唔會睇螢火蟲,因小朋友話在香港跟團睇過,話唔想去睇 (如果唔係睇螢火蟲,我見日日都有團出)

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 21:51

請問水上市場係咪四方水上市場 定係其他?

係呀,四方呀,附近係水上樂園,其他景點可以試下用Google map搵下,我平時都係用google plan路線

男爵府

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 18-9-10 16:19
回覆 朱朱bb 的帖子

想問問水門係咩地方?有咩行?

我C6,睇左旅遊書, 特登去試雞,其實位置就在Central world,bigc,隔離的,行幾分鐘就到,我本想行下水門市場,但我去果日落雨,費事搵,就去左行商場,叫到此一遊過

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-11 12:26
想問一下holiday inn 雙床房兩床能泊埋嗎?中間的枱仔能移動嗎?

我住大床房

男爵府

好媽媽勳章

yuensiu 發表於 18-9-13 18:07
剛剛見泰航19年7月2大2小$6xxx

暑假呢個價平均1700位,泰航都ok,但買aa,最高慳$800位

男爵府

好媽媽勳章

mamamamamamama 發表於 18-9-14 16:36
我都買左出年8月去曼谷,2大2小$36xx,好抵!

900蚊位真係抵 ,係我要求多,手腳又慢,先攪到1200位

男爵府

好媽媽勳章

yuensiu 發表於 18-9-14 17:34
復活節仲平,攪到心郁郁

抵呀

首頁

尾頁

跳至