自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Carousell賣電器比人,我己經mark左一定要11月15日嗰日先可以交收,但11月16日一早我就會搬走,咁即係如果佢15號唔黎攞,第2日就唔可以攞,佢叫我留比佢,咁我應該:
1.叫佢比一半當訂金,黎時比埋尾數,如果佢唔黎就食訂。
2.收佢全數,唔黎算數,但唔會退錢。
3.乜都唔收,講個信字。(但驚d人吹水)
就算1同2我會都mark返,如果到交收日前一日,電器有乜問題,可以退返錢比佢,但如果佢嗰日唔黎,我可以自行處理,其實有無人試過?如果有會點做?thx

大宅

好媽媽勳章

LoveCorgi2 發表於 22-10-3 20:40
一係 (1)落訂,一係快交收者快得。如15號前有人落實要又可快交收就比嗰個。
...

唔得,因為我仲要用,所以一定係最尾搬前嗰日先比到佢,唔可以早

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

大宅

好媽媽勳章

我係黃太 發表於 22-10-3 20:42
唔會賣,太麻煩

咁我咪要搵人搬走,因為係大件值錢電器,正常操作同都仲新淨,掉左好似好浪費,同要比錢人地攞走

大宅

好媽媽勳章

days.bb 發表於 22-10-3 20:45
唔會甘早就放上去賣,會前一星期先賣,講明邊日交收。

我己經放左,都多人問,唔通宜家cancel佢,到時再登過?

大宅

好媽媽勳章

Acaciacacia 發表於 22-10-3 20:48
早啲賣得唔得?

唔得,仲要用

大宅

好媽媽勳章

kkttkktt 發表於 22-10-3 20:48
要一個月後先交收,時間太長,
雙方都容易有變數.
你個電器係電飯煲定雪櫃之類?

係洗衣機,因為有小朋友,唔想無洗衣機,要攞d衫出去洗

大宅

好媽媽勳章

clyl03 發表於 22-10-3 21:00
係仲要今日才先10月3日,幾乎係個半月

咁我宜家應該點做?我未覆佢,定cancel個post, 下個月先再登過,因為好耐無賣嘢,之後搬又忙,所以先諗到有d乜嘢要賣,就諗住登左先

首頁

尾頁

跳至