跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

各位,o左幾日妳地對話,原本唔想搭訕,但見各位講得如此興高采烈.都係要同各位搭下咀.

根據以往記錄,金麗唔會在30/10/09(星期四)派表.因為該天需上課.學校在上課時候,唔比人入學校裏面(因清潔問題).所以佢地應該在01/11/09(星期六)早上派表(180);02/11/09(星期日)面試.下午就電話通知是否取錄.

我估計,今年金麗應收5(32)150,如要排隊,D人多數會在(星期五)早上開始排,學校是唔會掃場,要掃都係屋苑保安做.所以(盡量)唔好用凳仔排.我大仔果年排隊,我大安只意,用凳仔排.派表該日6:30先到場,點知發現比人掃o,要重新掛個,好彩都取到表格.

今年為表我誠意我會排通頂.(我果個是細仔,佢真係好代表今日中國人,佢重係講緊太空話 ).

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SORRY 各位

Hello 爆炸人
SORRY;我無話妳作出黎.
金麗由我大仔報名(2003)到上年佢地都係星期6派表.唔會在上課時候派.我估唔到佢今年會在星期4派.
我先生都請o左2日假(星期五及六)現在我先生又要請多1日,佢請假要早一個月前申請.

原文章由 爆炸人 於 08-9-26 10:14 發表
我就係睇到金麗有張咭仔出左話10月30日, 我先同大家講之麻~~ 唔通我作出黎咩~~我都要請2日假~~

男爵府

佢講上下午各有8班,是指合共k1/k2/k3.因學校不是大,全校只可開8班(上或下午).下年k1,只收5班(上午3班/90人+下午2班/60人).根據佢綱上所提供資料看.

原文章由 auws92 於 08-10-21 17:02 發表
各位媽媽:
我今日打去金麗問, 佢話排隊既門口係向住碧雲道既中間入口啊!!
另外, 副校長說上下午校各有8班, 每班30人, 只是上午班就有240個位了. 喂其實我地唔駛咁緊張o丫, 排到頭240面試又ok既就入到上午班o卦...

...

男爵府

綠色果張係插班form
橙色個張係k1 form

原文章由 kathylam82 於 08-10-31 12:03 發表
就係唔包收先慘囉...到時亞囡表現唔好,唔收,
真係攞黎賤喇....
你地有冇見0的form係綠色?我張係橙色

男爵府

妳在我後面.我吾係妳講果位女人,我在朝早8:15到,我先生排在成晚,我自己就排左成日.
妳地no前o左,是我前面位媽咪是取2個no,1個是k1,另一個是插班.所以no前在.

原文章由 kathylam82 於 08-10-30 23:09 發表
我排30呀,最後個no.係29, 我同c6分工排,
每人4個鐘,大家都可以返去訓下,
前面有個女人,成晚都冇見過人,今朝9點先出現,
真係勁唔公平囉,
我個囡又係同你地in差唔多時間喎,佢in 1:10,
0的時間咁晏既,平時我個囡訓緊晏覺喇,
呢次衰 ...

男爵府

Hi, 露比2006
妳講得對,佢地(大陸媽)好小比bb讀N1.

先向各位同學仔媽咪講Hi,我個仔入o左上午班AC02(冼永仁)

原文章由 露比2006 於 08-11-3 16:05 發表
我個女係讀AB 班, 我知有個鄰居个女都係讀AB 班, 加埋呢个網的小朋友 都有6、7個, 都應該係香港媽咪, 所以都不用太擔心大陸媽咪小朋友入讀, 香港的出生率都多數係大陸媽咪生,所以都冇可避免, 口甘 金麗又出名又政府津 ...

男爵府

原文章由 rayeu160 於 08-11-3 17:11 發表
做個統計呀!!!!

ab班
rayeu160 (細孖) 羅浩茵

ac班
rayeu160(大孖) 羅汶蔚

winglongya(仔仔)冼永仁

男爵府

不需灰心,妳現在是wait list都是有個希望.明天會更好. 努力.

原文章由 爆炸人 於 08-11-4 12:43 發表
最衰我唔可以同你地一齊上午班喇, 不過都叫同你地同校!!如果下午班, 我都照讀haha不過好似無咩人講, 入下午班~~~
算喇~~可能當日係我帶唔到囡囡講野, 加上佢係10月bb呢, 因為講真, 我都無晒精力, 排完通頂之后, 我都 ...

男爵府

又做個統計丫!

ab班 出生月份
rayeu160(
細孖) 浩茵 0603
kathylam82
愷澄
auws92
陳怡靜
bobohungyau
邱朗傑

露比2006

ac
rayeu160 (
大孖) 汶蔚 0603
winglongyan
冼永仁 0611

novemberwm 瑤瑤
vicky1 Chan wing hei
pcpc
珀肇
benalg
彥彰

男爵府

唔好灰心.我個仔面試時唔比妳個女好好多.11月尾出世,面試時都未到2,佢面試時我叫佢做的事都可做到,但一句都唔講,佢係男仔加上我大仔在金麗修業.佢先有機會入到(我估).
收pm

原文章由 爆炸人 於 08-11-4 17:07 發表
見我個miss都話我囡囡好叻, 勁話佢有禮貌喇, 又話佢細b都算聰明, 妖....又係下午, 老師講野唔可信.

首頁

尾頁

跳至