跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 gallylaitse 於 10-5-30 18:50 發表
我擔心個女唔識中文,interview會唔會有意外呢?妳覺得我應唔應該再問多几間,以防萬一唉,昨晚刨學校刨到3點几,就嚟累C我啦

咁當然搵多兩三間好d, 起碼自己有得選擇, 亦可以俾阿囡自己選..

大宅

原帖由 gallylaitse 於 10-5-30 18:50 發表
我擔心個女唔識中文,interview會唔會有意外呢?妳覺得我應唔應該再問多几間,以防萬一唉,昨晚刨學校刨到3點几,就嚟累C我啦

其實我亦都有見過名國人既小朋友讀坑口既英皇幼稚園, 但我真係唔知佢好唔好

大宅

原帖由 gallylaitse 於 10-5-31 09:04 發表
她浄系識講,一D都唔識看,妳話怕唔怕啦。因爲我見有D媽咪話K班都已經識寫好多詞組咯喔就算收,喔唸她都有排追啊

咁你唔使担心, 要寫好多字既多數都會係私校, 有學卷制既多數都係唔多會教寫字住, 識講識聽就可以, 如不是既, 你考慮俾阿囡讀番k2先, 等佢熟習下囉..

大宅

原帖由 gallylaitse 於 10-5-31 09:07 發表
又唔多覺bk媽咪講有關于英皇幼稚園o既資料喔

對, 又無網址, 我親身去過, 喺坑口村隔離, 都見到有外國學生讀, 我知呢間成日都有位的, 因為個位唔係咁就腳..你可以打去問一下, 返來時就親身去參觀下啦

大宅

原帖由 gallylaitse 於 10-6-2 08:30 發表
萬樂珠媽咪:我看到妳以前寫落o既topic講過,妳都有想過卑女女去太陽島架,系咪就系好近西貢市中心果間?我之前都看果它門口個様,就好似好唔掂咁o既 都ok架咩?定系妳想住返n1先ok咋?

Monkey媽咪:我看緊架啦,已保咗St'A ...

so far我都無報過太陽島, 佢之前有open day, 但兩次都風大雨大下所以無去到...
我阿囡係n1喺坑口Greenfield Int'l 讀, 兜兜轉轉下k1又讀番St. Andrew la..

大宅

原帖由 lokjoy 於 10-12-7 23:54 發表
hi, 我都是住在西頁, 阿女09年1月出世, 找緊K1幼稚園, 有沒有可以介紹呀??謝謝!!

咁你唸住係私校還是有學卷, 全日/半日?

首頁

尾頁

跳至