婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:做家務

我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底底都幫佢地洗,比人點到隻狗咁,坐月都要照做,99食剩d野先到我,話埋我呀媽,結果我爆了,呀媽都話唔想見到佢呀媽叫我返娘家,c6先知佢呀媽咁過份,而家同住但各有各!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底

原帖由 cream090909 於 15-10-08 發表
我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底底都幫佢地洗,比人點到隻狗咁,坐月都要照做,99食剩d野先到我 ...
仲有,幫手供樓但無名,寫99同二仔名,因為99話二伯無本事又唔願做第時無野旁身,c6肯做唔會餓死,家用比埋二伯果份,仲幫佢還埋債,99煮飯多數煮自己,c6同我自己搞掂!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909 發表於 15-10-8 14:20

原帖由 ky0416 於 15-10-08 發表

佢話你媽媽乜嘢事呀?
坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐月品洗

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 ky0416 於 15-10-08 發表本帖

原帖由 cream090909 於 15-10-08 發表
坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐 ...
坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐月唔洗補架,佢話佢腰痛要飲雞湯補,仲叫我媽煲,我坐月食下田七粉咪得囉!!又叫我媽煲醋,點知佢又話唔啱味,係咁話我媽唔識整好難食,佢就自己加野整(我媽幫人煲開醋,好叻,個個拎走哂,佢果d無人敢食!)我媽日日買野煲湯煮飯佢食,佢話我呀媽洗唔洗咁巴閉,煲兩煲湯(一煲我一煲佢),話個個生完都唔洗補架啦!佢仲次次叫我快d洗衫晾衫,佢食完淨低就話你做咁慢我都食完喇,跟手我先食!我媽最嬲既係,佢咒自己個孫,話我蠢到死,生個白痴出嚟!!我b未出得院,又話會唔會成世出唔到,etc!!!!!!!!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909 發表於 15-10-8 14:23

原帖由 mandy952 於 15-10-08 發表
你兩公婆前世欠左佢架?
我62早幾年走左,c6話雖然佢呀媽細個都唔理佢地擺低係呀嫲度就去打牌/返大陸,不過三個仔有兩個都唔理佢,如果佢都唔理就無人理,知我委屈,會努力d儲錢搬,我聽住先,忍唔到我會返呀媽度住!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909 發表於 15-10-8 15:14

原帖由 mandy952 於 15-10-08 發表
照顧唔係問題,但唔應該幫佢還錢囉
佢呀媽話一家人,一世人幾兄弟幫到就幫!!!

首頁

尾頁

跳至