跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 小學放榜

跨區失敗咗!
不過乙部派咗第一志願.........hehheheheheheh
于良發!!
以後要辛苦啲囉!!

男爵府

嘉福今年應該派得幾好掛.因其實今次第二輪得十二個去抽,其他都係第一輪搞點咗!
收風下發現好多人(不只是嘉福),一係派第一志願,不然就好多去咗方樹全..............

我話辛苦啲係因為于良發都好西利下........聽老師講換咗呢個校長將會谷英文囉!!唉!!!
之前谷數學都無問題,但英文...........

男爵府

朗媽

嘉福榮真好似係唔接受叩門.
曾梅就星期三派form

唉~~~
雖然派咗于良發好開心,但我老公而加返轉頭話我唔擇榮真,因為一個"近"字............討厭!!

男爵府

係呀!不停係度串串...........一大盆冰水淋落來!!!

男爵府

佢話我點知個仔讀于良發會好過榮真,又唔係我讀咁話!無端端講返轉頭,佢都.............

男爵府

wandyfok 寫道:
hinhei,
咁你咪問番佢,點解當日揀學校唔出聲囉!

佢一早講咗擇榮真架!不過佢話比我擇之麻!!
所以佢便咁串囉!!!
其實今年榮真得四班,于良發有六班.若擇榮真其實都有機會唔中架!!!

男爵府

[quote]
tung28 寫道:
hinhei,

請問嘉褔今年多數派咩小學,其他第一輪又揀

男爵府

係呀!聽聞于良發會係廿七號面試.........

男爵府

大埔都派得好好,啲家長直情定到話一啲都唔驚,派唔到一都派到二...........
粉嶺區呢度啲屋苑全部都差唔多時間,所以小朋友都差唔多大...........便難搞啲!
我諗上水應該會派得好啲,因啲屋苑有新有舊!!

男爵府

嘩!!
你諗住報私校嗎??
若然唔係,洗唔洗咁快準備呀!!!仲有成年........仲可能唔洗用呢~~~~~~~

男爵府

通常升小學都會有一本有關該區的小學資料的書派閱,小班教學通常都係咁樣知!其他的其實都係確"收風".hehhee

上水小學比較多,好的亦不少,比粉嶺網好得多!
其實大多數都好好呀~~~~~~
榮真,李志達,曾梅,宣道,惠洲..........好多都好好架!!

男爵府

朗媽

叩門叩成點呀??
我編班試同畢業禮撞到正正!! :-(

男爵府

朗媽

曾梅咁快收咗啦!!咁正!!!!!
其實派咗去于良發時,都諗過好唔好去曾梅叩吓門架!不過于良發始終勝在基督教囉!!!所以無諗囉!!
其實點in架??

其實讀邊間幼稚園,跟本同你入邊間小學拉不上關係,only 睇你當時的隨機號碼排得前唔前...........

我選咗去畢業禮,因正如朗媽咁講,于良發係無精英班的,亦問過有關勒戌新老師............所以就打咗電話去于良發講咗唔去編班試.不過佢哋就要我出咗通告後攞返返去証明!!
我攞通告去個日會再問清楚一點的了!!

男爵府

嘩........默乜字呀??
深唔深??

男爵府

我個仔係都係康文署學完,五月學,結果考試..............游咗.............兩大米!!!!! :tongue:
我大仔本身都米幾啦!我諗當時情形係佢爬落啲水度,跟住企返起身,咁就兩米囉!!

我諗住比佢一個月帶飯一個月叫飯囉!你知啦!小朋友,一定貪新鮮,見人哋係咁自己又想,咁而加兩樣都有囉!hehehhe :wink:
不過要買個勁啲的飯壼,幾百蚊呀!!若然唔係唔夠勁啲飯臭晒!!!

係呢朗媽.........英文重組句子????重啲乜呀,我哋幼兒園無教到咁深呀!!!!今日問個仔,佢唔識寫書包!!!!!

男爵府

Polly

我仔學五點半至六點半呀!!!撞唔到!!!
其實佢哋咁細個,你真係唔洗寄望太高,真係學識的機會簡直微乎其微...........因要佢哋手腳仲有呼吸能做到......真的好難!!!
我聽啲教游水講,其實要到八歲先會覺得識架!!

男爵府

搞珠的.........派得唔好.全部得十二個入第二輪搞珠,結果......大部份去到六七志願!!

男爵府

但同學校訂就齊晒囉!!
我記得我讀中學時開咗學都有幾本書買唔到無貨呀~~~~~~~

男爵府

今年我哋有成八個入咗嘉福榮真............成班得唔知三十一定三十二人!!

男爵府

但係好多叩門成功,所以變咗派得好好囉!
你都應該有睇到學校門口貼咗張派位紙出來架!hinpa!!

現在剩返一個方樹泉,一個鳳溪唔知點之麻.
講個秘密你知呀,派鳳溪個個係選第三志願架!唉!!!!!!! ?-(

首頁

尾頁

跳至