婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我睇吾过眼又要開Post,話說尋晚同C6冇返屋企食晚飯,前晚食剩细半碟燒鸭,寻日我吩咐工人問99想食乜,要買就比錢佢。工人話吾使,99話要蒸臘腸(又係臘腸),自己食埋碟鸭就ok,雪櫃仲有菜,咁ok啦,
今晚開飯時,(我己經知道99尋日買咗舊蘿蔔加埋d燒鸭落去煑咗碟核核突突嘅餸),佢自己又吾食,叫工人食,今晚一坐埋黎就咀秒秒咁望下枱d餸,見到自己面前碟核突蘿蔔煑燒鸭,即刻搬去工人面前
工人都係人啫,你使吾使咁呀?又係自己整嘅,自己吾食都吾使當人係狗咁,本來最多都係隔夜餸,你加乜春蘿蔔落去再煑呀?我見到都吾開胃
我把鬼火对工人話:你吾想食e碟由佢啦,食咗d新鮮餸先啦。
工人都算吾話得咁核突都食多两舊,連C6都吾抵得叫工人倒咗碟餸佢,仲要静靜雞,吾係隻野又嘈,又話自己從來吾倒餸,係呀!不過係質比人食嘛!

WTF

複式洋房

引用:你99真係幾小家喎。。。

原帖由 M.A.C 於 15-01-30 發表
你99真係幾小家喎。。。
係好差!又睇吾起人,我最頂佢吾順成日问工人,你喺印尼未食过e样,嗰样可?睇你都未食过啦! 我有次吾抵得,我話:印尼有錢乜都買到,工人间屋大過我哋幾倍,我以前同事個印佣自己屋企都有4個工人囉! 99你少出國吾知啫

複式洋房

引用:我媽有時都會咁煮,係好好食,加芹菜仲好味

原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表
我媽有時都會咁煮,係好好食,加芹菜仲好味
99自己都吾食,佢煑餸又多油,成日九吾搭八煑埋一碟,最乞人憎自己煑嘅就猛讚好味,我煑嘅又話咸又乜又實,問佢想食乜餸又話乜都食,煑到出黎又秒又彈,真想扯巴佢!

複式洋房

引用:佢唔識煮姐

佢唔識煮姐
煲湯舊豬肉永遠吾出水,超核突! 叫佢吾好整,比工人煑又話佢吾識要爭住做,煑出黎冇人食又吾Like,猛質工人食又要人讚好味,痴x線!

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子係要認叻架啦!但我9

原帖由 M.A.C 於 15-01-30 發表
回覆 Ieungyuki 的帖子

係要認叻架啦!但我99就好搞笑架,初初嫁入去時,返去食飯,狂讚佢屋企工人煮得好 ...
因為個工人係你99請,吾係你請嘛,d99覺得自己痾舊屎都香d

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表我

原帖由 我愛Corina 於 15-01-30 發表
我老爺都煮過,有時係蘿蔔配食淨既燒肉

我一路睇,仲以為自己好慘,好彩見到你msg...
我吾惨,我從來吾食佢煑出黎d餸,我吾喺度工人吾食比佢狂丙,以前個賓好有性格,寧願吾食都吾肯食,所以99超憎佢,印印就肯啃佢d餸咪闹少d囉!

複式洋房

引用:我一開始睇到....都覺得自己係未好慘.....

我一開始睇到....都覺得自己係未好慘.....之但係,我媽好多時煮返隔夜送係勁好食

...
我99煑d餸狂加油,我去幾日旅行,佢用晒我支新麻油

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表

我唔係話你慘!
我係話你講到咁差,我都係食呢d,我慘咋!
笑死我!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表我

我老爺就一時時啦,好食我就食,唔好食就唔食啦
你老爺有冇加埋自己d口水落去先?我99食饭時有公筷,夾兩夾見公筷有汁就放落口乃乾淨再夾,核突到 所以我食饭全程望住佢夾过边碟,好彩我煑嗰d佢吾係好食,吾係我吾知点算

複式洋房

引用:你99咁食臘腸法,對健康唔好

原帖由 貧窮媽媽 於 15-01-31 發表
你99咁食臘腸法,對健康唔好
話得佢聽先得

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表

原帖由 falalala 於 15-01-31 發表
嘩,4個工人勁喎
真事! 個印佣仲要幾靚女,煑餸又叻,佢过嚟香港打工係因為男友黎咗香港做嘢,佢就做女佣过黎陪佢咋,屋企都有d錢!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表9

原帖由 ad614 於 15-01-31 發表
agree, 我99都係咁煮野九唔搭八,成日話自己煮得點好點好。講到我弱智咁乜都唔識,仲教返我點煮,但佢又唔 ...
我99係明玩野,屋企我吾食鱼,佢吾食牛,工人吾食豬肉同鱼,咁買餸當然吾会專登就边個,样样有d
煑咗雞時就話:又係食雞呀(其實仲有鱼有菜),日日都食你吾厭,有時又話驚禽流感
煑牛就話:食得牛多好惡
蒸鱼:吾好買咁大條嘛(其實己經係好细條,99自己食好少,我C6一個食吾晒)
煑豬就話: 食咁多肉,吾慌吾肥喇你
煑菜就話: d菜都吾林(佢要煑到黃晒色先要做林)
你老板吖乜都有得譂,我吾串佢仲係人黎嘅

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-01-31 發表agree

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-31 發表
我99係明玩野,屋企我吾食鱼,佢吾食牛,工人吾食豬肉同鱼,咁買餸當然吾会專登就边個,样样有d
煑咗雞時就 ...
佢吾食我煑碟餸我吾介意,仲好吾使驚佢d口水尾,但吾好样样譂,你吾食人地都要食

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-31 發表

原帖由 ad614 於 15-01-31 發表
因為我地都唔係99既親生女嗎。你做乜都覺得你黑人憎。相反佢個女煮pet屎出泥,佢都會話正。

...
係呀! 當新抱係外敵,痴X線!

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子好認同你呢一句我同

原帖由 Huuu 於 15-02-01 發表

回覆 Ieungyuki 的帖子
大陸油都敢買?咁你哋以後食佢d餸都要小心d,可能仲有頭髮豉油,死豬肉呀咁,比佢激吾死都食鬼死!

首頁

尾頁

跳至