興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由+Ivy.C+於+15-04-28+發表呢隻

原帖由 karenball 於 15-04-28 發表
流動飲水器係點樣架? 頭先用針筒餵到少少水比佢飲,但糧都係餵都唔食,會唔會佢唔鍾意呢隻糧?

好多謝你一 ...
佢唔食糧,你試下買d專係比貓貓飲既奶比佢飲,太細隻飲奶都係好d,有營養嘛~

別墅

引用:Quote:原帖由+karenball+於+15-04-28+發表

原帖由 Vick2yeung 於 15-04-28 發表
佢唔食糧,你試下買d專係比貓貓飲既奶比佢飲,太細隻飲奶都係好d,有營養嘛~

...
獸醫介紹個隻皇家貓糧鹽分比較多架,唔好比佢拉,你揀d天然糧拉,記住你要考慮埋會唔會成曰缺貨呀~
幼貓糧我又唔係好熟,你去Q-pet睇下

別墅

引用:Quote:原帖由+Ivy.C+於+15-04-29+發表有冇

原帖由 karenball 於 15-04-29 發表
唔該哂你!你介紹嗰隻幼貓罐頭係咪寵物店有得買?

其實依家困籠係咪完全唔好放佢出嚟行或者抱佢?
梗係可以抱拉,抱佢個時你可以摸佢多d,特別係下巴仔、肚仔、頸仔,如果佢舒服,佢會有咕咕聲架,好得意架
其實我個人覺得困籠佢好慘,不過初初咁細隻又要比d時間佢熟習下環境,佢係會叫下架,揾同伴同媽媽嘛,由其係夜晚,會叫好耐,你預兩三日至一個星期拉,我個時都無困籠架,咪成日陪住佢囉,放條毛巾(最好有你d氣味)係一個暗暗地既地方,放佢上去,比佢訓下,耐左佢會週圍走,但你小心個會入左去d死角位(梳化底、櫃底⋯)因為佢仲係怕嘛,所以d人話要困籠~
困籠有佢既好處,我朋友個隻,屋企無人同夜晚就困籠,有人係屋企就放佢出黎,佢係會乖D,有時會自動自覺入籠訓教

別墅

回覆:Vick2yeung 的帖子

佢唔食糧你就餵奶比佢飲拉,等佢大d,三個幾月左右先比乾糧佢食

別墅

引用:Quote:原帖由+Vick2yeung+於+15-04-28+發表

原帖由 karenball 於 15-04-29 發表
依家獸醫介紹嗰隻都唔肯食!應該點分係咪天然糧?
天然糧點簡,你就要上網揾下拉~我覺得Q-pet 個隻first one同另一隻草本都幾好,之前我都有買比我個隻食
我隻貓係朋友比既,介左奶先比我,佢本身係比偉嘉d貓食,之後另一個朋友話偉嘉係用d唔好既肉整成同埋好咸,對貓唔好,貓咪個腎好細,食得多好易有腎結石,所以我就開始餵天然糧,我個隻就食緊素力高,上網訂放便又容易訂到,q-pet個隻都好,不過下下自己攞番屋企好重

別墅

回覆:face32 的帖子

我覺得唔駛住,因為佢咁細隻又啱啱黎你屋企,應該係佢驚過頭啫,你見過佢食乾糧未?又無問醫生佢食到糧未?
我朋友養個隻個幾月既貓b都係比奶佢飲,無比乾糧,初初唔肯飲,佢就用針筒唧比佢飲

首頁

尾頁

跳至