跳至

首頁

尾頁

大宅

我上兩日去 覃醫生度照左BB性別啦 ...

佢一照埋去說已經好清楚知道 ....

佢說係 BB囡 .....C6表情無咩野, 可是我自己有小小失望

因為上一胎仔女,尼胎想個仔仔..一個好字 ..

其實我自己都喜歡女女 .....無奈係中國社會影響 都係一仔一女好 .....

早前我都以為自己陀仔仔...因為反應同第一胎完全唔同 .....加上好多長輩係甘說我第二胎是仔仔
不過媽媽就睇過生仔生女個個表 說我尼胎是女女...我上一胎都準啊 ..........

可惜事與愿違, 我們都唔敢同奶奶講 ...因為我個奶奶 超級恨仔 .我不想再生第三胎了 養唔起 更加無人知第工胎會不會再是女女 ...C6說仔女佢都喜歡, 我知道他是怕我壓力大唔開心.....我知佢都想要仔仔的 雖然佢從無說出口 ....我知道自己身為媽媽的 不應該 唔開心 , 肚中的BB都係我的 寶貝.........只是有少少失望而已 , 個時多想是 醫生睇錯, 我仲問多次 , 而家 18W2D 已確家了嗎...醫生答: 都好清楚囉 ....

聽好多媽媽說 一般仔仔 錯既機會大D , 女女錯既機會好少 ...

大宅

多謝你啊.....只是我都有一仔一女 所以先有少少 失望者......我明白 ~~ 不過我無勇氣再生第三個了 ...

大宅

嗯........有時想真的希望是醫生睇錯, 不過醫生說已經好清楚了. .....三條間......

我不想再生了, 我奶奶如果知道係女女 一定想我再追個仔仔. 如果第3個都是女女 我肚皮米好唔得閑.................

大宅

回覆 6# sammilcm 的文章

希望你明天照到是 仔仔 ....

你都好啊 同你講是仔仔 ..總有個幻想空間

我個個 , 醫生說已經好清楚 , bb仲打開晒腳仔無遮無檔...............幻想的空間都沒有了 ..

大宅

真係好想11月照結構時 , 醫生說是 囝囝啊 ,

不過我知是自己幻想的 ,我總要去 開心接受 , 仔女都已成定局了, 我都不想自己心情影響bb啊,

又有幾多人會 照超聲波出錯啊 ~ 到生個時先知唔一樣 mouth: 係而家超聲波機甘準既年代 ,我相信好少了 ~~~

大宅

是啊, 第一胎係囝囝無甘大壓力,

我地生左第一個係女女啊所以好多人都會對我們第二胎有期待..............

如果我奶奶知道係女女 ..佢一定又會懶我 無用佢既生仔秘方 ...什麼睇表 ,計日子 , 飲中藥等 ...因為個時岩岩有左 , 嘔吐好勁根本 飲唔到佢所胃的 [ 生仔秘方 ]中藥 ...

我上兩日照都係 18w2d 未夠 5個月啊 11月1日就照結構 ..我都希望唔準...

不過個私家醫生說 18w 照性別都好準架啦 .... 打沉左 ........

大宅

最怕就係d老人家 唔理理尼一套 自古以來 生仔 責任 就係由女人咩起甘 .....唉

說仔是自家人 , 女就是嫁出去 跟人姓的 .....頂佢個肺 ...佢自己都係女人啦 ...一樣不喜歡 女 ....只喜歡仔, 所以我99都好偏心大伯的仔仔 .....佢買野都係偏孫仔多一點 ~~

大宅

中國人社會都係 重男輕女的 !!

所以我不想我的一下代受到影響 ...

可惜我無緣做奶奶, 只可以做外母 ~~

大宅

嗯 .....有時發夢都想是 醫生睇錯 , 不過我知道係無可能了 ..因為 好明顯有三條間 是女仔 多了 , 如果是男仔 無理由 睇唔到有野突出來 ...我一直以為自己同上胎反應完全唔同 , 陀仔仔機會高的 ...可是 事與愿違 不過仔女都要接受 因為是自己的 ~

大宅

孝順的健康的仔女都是好的 ....我老公昨天甘安慰我 !!

我知道他心是想要個仔仔的 , 只是他安慰我 不想我唔開心而已 ~~

大宅

唔係我係覃醫生度 照既係普遍既 超聲波....
個時係 18w

大宅

多謝你地啊 ~~ 我都甘想 如果自己都不開心 BB都會知道自己好似 嫌棄佢甘....好慘 所以我而家都唔想甘多了 開心面對 

首頁

尾頁

跳至