婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

如果一齊租...咁公屋吉左? (香港有好多人無屋住GA ?) 先等一等.好快就會有人上門來追99還債.到時候你就以BB驚為由先抱BB搬返娘家住.C6就先兩邊走.再逐漸減少返去99家留宿的次數.咁樣99容易接受D.(到時6299已經習慣左C6成日不返來留宿)

公爵府

ad614 發表於 16-1-11 17:55
公屋岩岩訓到, 所以我地出聲搬, 但62又話住呢D屋會俾人笑...叫我地供層新樓佢住...話我地橫掂要買樓...:cry ...
橫掂要買樓 ? 買樓也是要寫自己名呀 ?用6299的名買居屋.遲早俾人收樓來還債呀 ? 就算不用還債也難保將來層樓屬於你們( 99分分鐘將層樓加按OR送俾姑9呀 .難道99會通知你們? )咪搞...有咁多變數.....

公爵府

ad614 發表於 16-1-11 17:38
因為99中意連埋姑9加姑9 D老公一齊鬧我地, 迫我地就範。本來99只想將D野推落我度, 但咁多年泥搞到我C6同D姑 ...
不管姑9們對你夫婦有什麼要求.。。..你一於要求佢地以身作則.否則就咪放屁.誰不會講放屁的話呀 ? 如果姑9們話自己是潑出去既水 ? 咁就叫佢地收聲。無資格管外家的事。管好自己家事呀?問姑9們對自己的99是否也做到如此標準的孝順呀?(玩一國兩制呀?)

公爵府

ad614 發表於 16-1-11 18:25
佢想我地買大D,之後成世一齊住
落誰的名字呀 ? (這個才是最重要的問題呀? ) 相信公屋戶主是6299.所以順理成章居屋也是用佢地的名字.咁你地夫婦供來為乜 ? 供一層不屬於自己的樓.仲要成日擔心99加按層樓吐現...何必呢 ? 仲有可能俾99立遺囑將層樓留俾姑9 (因99不想將財產益左心抱)咁你成世得個供字(99仲要反咬你們只是交租而已)

首頁

尾頁

跳至