自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

FFchan 發表於 23-10-25 18:04
係咁影人,佛都有火。
校巴上緊學生,等一等。上完走啦。又唔洗響安。
咪就係, 的士無啦啦呠人地. 人地上緊客, 成班小朋友係度, 個的士佬等一陣唔使死既, 佢唔呠人就無事啦, 佢呠完人地都要上埋D學生先走架啦, 香港好多的士司機都係咁衰格, 成日有理無理都呠人, 家陣前面有人危險過馬路要響安提醒咩... 呠咩唶...

拍片果個斷章取義, 都唔影頭只影尾,其實最黑人憎既係的士佬!

子爵府

pychan2009 發表於 23-10-25 23:13
上緊客唔係大晒嘅,講句唔好意思等一陣,小朋友上緊車咪得囉,唔洗瞪大雙眼咁落車凶人嘅。
而且睇片行前少 ...

你睇清楚條片先講啦, 架的士係最後, 點都要等㗎校巴駛開晒先出到車,佢等一陣使死咩,揸開車嘅人都知,無啦啦比人鉢,會嚇親㗎,仲要上緊客㗎,點駛前小小啊,個小朋友上緊㗎,點開車呢? 上晒自然會開㗎啦》個屋苑如果唔比校車入去停車場嘅,就叫管理處出聲啦,宜家係停車場無啦啦鉢人,我就唔覺得個的士佬幾有品囉。佢有冇咁趕時間先,佢不可以好聲好氣咁叫校車司機快手啲咩。

子爵府

莫財 發表於 23-10-26 00:07
咁校巴確實係阻住人,比人呠咪同人講聲sorry囉,的士佬都應該會體諒的,唔駛講晒粗口郁手打人,始終係自己理虧 ...

咁個校巴司機衰EQ低, 落車嘈咩啊,仲郁手,呢下一定唔啱㗎啦, 我只係想講, 好多的士司機好衰嘅, 你知唔知的士佬點衰,有次佢突然間停底閃埋嚟路邊上客 ,差啲撞到我㗎車仲要惡人先告狀話我唔dup車, 好彩有車cam, 如果唔係有排比佢煩。 你咪以為的士佬好好人先得㗎。 呢單嘢一隻手掌拍唔響囉!

子爵府

ming1120 發表於 23-10-26 00:17
個的士拍嗰個位係月租位嚟㗎喎。 感覺的士就日日泊喺嗰度, 咁佢日日就畀校巴阻住。 咁究竟 話個的士佬唔 ...

咁佢可以投訴㗎, 投訴停車場比架校車泊入嚟。 再唔係咪轉位, 又話者等校巴未到開車走先。 佢今次擺明想撩到校巴司機發火然後玩大佢囉。

子爵府

ming1120 發表於 23-10-26 00:25
明明自己冇錯點解要轉位呢? 況且你估話轉就轉咩。 不過拗都無謂。 你覺得個校巴司機啱我都冇辦法
...

我只係覺得一隻手掌拍唔響,不能單靠某些畫面就話班家長囉。 人哋係現場最清楚咩事。 搵東張去了解下來龍去脈,訪問吓果度仲乜可以比架校巴入停車場囉,大家一齊食住花生睇清楚咩事先就最好了。

子爵府

pychan2009 發表於 23-10-26 13:51
睇得好清楚,明顯係校巴司機唔啱,日日頂住人都唔識諗下其他方法?仲有呀,比人呠下就嚇親?笑死人咩?
你 ...
如果佢肯等下就唔會發生後續既事件啦, 衛突源於忍唔住手同口
你睇下打仗既原因係咪因為事旦一方忍唔到呀... 有時D野,你肯忍下或用其他途徑去解決會有不同既後果,
如果人人都好似你咁,出唔到就呠人, 成個停車場都係咁呠啦! 正常出唔到我會行上去叫前面架車拍硬檔幫幫手使埋一邊先. 唔會隨便呠人係有品既駕駛者應有既駕駛態度囉

子爵府

vincat 發表於 23-10-26 10:43
回覆 莫財 的帖子

係, 校巴確實係阻住人, 其實一分鐘都係阻, 讓係人情, 唔讓係道理, 如果我係停車埸租客, ...
我都係咁諗, 正常唔會比咁大架校巴係度上落客, 咁大架車係馬路邊上客架嘛, 點會係正中間, 所以如果日日都係咁, 真係要搵管理處投訴下

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊