自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

步入左40之後, 已經好耐無入名店, 年輕時買落果D香香袋, LB袋, 菇時袋, 全部賤賣出去無留手, 有時去"潮流時尚"果邊望兩眼, 覺得D人十幾萬買個袋, 成萬蚊買個銀包, 過多幾年個款舊左, 咪又係carousell 賤放, 可能我無本事買, 但係我又的確唔痕人地有, 我自己連D幾百蚊可以買到既袋都唔想SIDE錢買, 你地又有無同樣情況?

ificould    發表於 23-1-22 23:38
yeung_ma    發表於 23-1-19 23:46
Amy7802    發表於 23-1-19 22:28
E_gold8806    發表於 23-1-19 13:16
siu05    發表於 23-1-19 13:14
333s    發表於 23-1-19 11:20

大宅

我好衰架, 有時坐地鐵, 見到人地孭住D貴袋, 我就會心唸: "超! 咪又係同我一樣迫地鐵" , 其實越大越了解到, 呢D都係自己噓榮心, 孭比人睇, 覺得自己人格高D, 個樣可以擺出黎串D....講真, 一個名牌袋, 如果無左個H字, 或者無左個C字, 就算淘寶搵到個同款既, 價錢平九成既, 果D人都唔會買, 就係因為無左個H字或C字囉, 就係咁簡單, 你估個個都DESIGNER上身, 咁識得欣賞D設計咩...不過又咁睇, 無左果D人, 名店的SALES早就餓死哂, 係呢方面係要多謝佢地既

大宅

無, 我都係講緊自己感受, 睇下多唔多我呢D同路人, 原來講講下都確實唔少我呢D人, 無為難過女人哦, 我仲話多得佢地振興香港的名店經濟, 點會唔尊重佢地選擇同自由呢

首頁

尾頁

跳至