婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 心抱 於 09-4-25 12:46 發表
今年第一年吾駛同99慶祝,因為我& c6同d 99姑9們反哂面(99無同c6反面),段估無人會call我地一齊食卦,而我c6都吾興呢家野既.

以前撞正呢個節日我就好驚,因為禁岩99又係呢個月生日,食飯夾錢不在講,食親都要夾過千,仲要 ...

心抱
好羨慕妳隻6可以同佢家人反晒面. 唔駛煩.

大宅

我都係咁話, 最好叫佢食自己, 一係佢個仔(c6)自己"一人"回去慶祝. 唔好預我及我個仔.

以前c6個大佬會call齊人早兩個星期前食一餐飯. 佢覺得自己係超級孝順仔, 因為正日要比番老婆或比番外母. 但我個愚孝c6就會正日當日主動搵99食, 我夠有亞媽啦, 點解食完又食呀, 痴線既! c6完全當我亞媽無到.

唔知何解前兩年開始, c6大佬仲堅, 完全當無左母親節. 早兩星期食飯都廢事做. 我不知幾開心. 唔駛見到麻煩友. 但係愚孝c6會自動幫佢大佬補償, 正日約佢亞媽. 都痴線既. 我完全當無事發生, 我夠有亞媽咯.

今年c6要返工, 我完全覺得開心, 唔駛愚孝仔愁爆樣對住我, 根住又話老屈硬要同佢亞媽食, 我理鬼得佢! 只係希望是非堆(99, 姑9)唔好又玩野, 趁我c6不在, 又想成團人來

大宅

原帖由 kellyly 於 09-5-2 22:14 發表
走唔"luck" la,但好彩只係飲茶
之前一路都無話要見既,今日呀6299唔知係有心定咩呢
走黎老公番工嗰到
之後打比老公話要飲茶la

擺明玩野喎~~

首頁

尾頁

跳至