自由報料

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

每年都好快滿
http://www.hkrugby.com/pages/courses-1

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

續間睇, 大把野玩
我JOIN過:
欖總
劍撃
風帆
獨木舟
體操/彈網

http://www.lcsd.gov.hk/tc/programmes/programmeslist/sss/nsa.html

kat0318    發表於 16-4-18 13:41

王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-4-14+19:52

原帖由 yuensiu 於 16-04-14 發表
有1年都玩過,真係好抵
仲有足總都抵架!

cattz288    發表於 16-4-15 18:04

王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-4-14+19:52

原帖由 yuensiu 於 16-04-14 發表
有1年都玩過,真係好抵
300蚊一期,減去t shirt毛巾同贈品成本$50,$250/21小時=12蚊一個鐘

王國長老

回覆:暑期活動

中國香港體操總會
http://www.gahk.org.hk/p3.htm
無証書只可報level 1,佢今期d班多數出到6月,下一期就係暑假檔期。可打去問佢大概幾時出下一期,拿拿聲報名。$220/10堂又係慳家之選

王國長老

wingyanmui 發表於 16-4-14 23:28
咁知唔知幾時出呀?唔該!

一季報一次,最好打電話去問

王國長老

sweeticandy 發表於 16-4-15 09:12
好抵.. 好想報...
但我唔敢俾個女玩..

小童rugby唔牛架!規則係追住拎波果個,掂到對手,對手就要停低交波俾隊友。唔會係成個撞到飛開果種放心。係真係熱lor

王國長老

sweeticandy 發表於 16-4-15 10:02
我怕.. 佢之後愛上呢種運動.. 就太件事了..

唔怕,rugby長學都唔貴架

王國長老

童軍綜合教育中心,唔岩我,無大個仔課程

王國長老

meimei342 發表於 16-4-15 19:07
有無乒乓球呢?

試恆生乒乓球學院。我未join過不過成日見政府場館有班上,應該係康文署有資助嘅機構

王國長老

sweeticandy 發表於 16-4-15 17:04
唔係呀..唔係錢既原因..
長學咪變得好粗魯囉....
唔會啦, 我仔學校(小學)有女子欖球校隊, d女仔好正常wor, 欖球講求team合作就真, 多過蠻力 (其實唔駛力, 最緊要跑得快反應快)

王國長老

康文署
http://www.lcsd.gov.hk/tc/progra ... ts/searchrsprog.php

通常我吼騎馬射箭同樂日(日營)
獨木舟8歲起, 而家出到6月, 15-24/4報名, 即下期會係15-24/5報名, 有興趣記得大包圍咩都抽, 因為都幾難中, 未學過就參加海星班

有關獨木舟(for有興趣家長)
唔難嘅, 亦唔駛好叻游水因為有救生衣, 最緊要唔怕水, 因為第一堂就學反艇; 風帆同滑浪風帆對體力要求就高好多, 試左獨木舟先
比較過幾個機構: 康文署(聖士提反灣), 獨木舟總會(赤柱), 童軍(大潭營地)獨木舟課程
師資: 其實黎黎去去都係果班人, 好唔好真係睇運
地點:
康文署ok, 隔離就係聖士提反灣, 有限車位, 早到可泊, 然後游住水等仔, 聖士提反灣本身果座野都ok舒服, 有檯有橷可以坐下
童軍: 當然係童軍至有報名, 營地大, 各樣都ok
反而場地最差係獨木舟總會, 一張橩都無, 只有一個類似花槽可以坐半個pat, 帶左飯都無地方食, 等候時又係無得坐, 企都無咩訂企

王國長老

bb女女 發表於 16-4-15 23:45
邊度上堂

網頁有

王國長老

yuensiu 發表於 16-4-16 00:00
獨木舟同風帆我老公以前玩過話好好玩,可惜阿囝未夠歲數,要下年先報得

...

鐘意嘅會好鐘意。我仔係每年暑假玩幾次,不過年年都要玩。
唔鐘意就好唔鐘意,同學仔一反艇完,下次話唔去

王國長老

meimei342 發表於 16-4-16 00:16
貴嗎?

未玩過,應該唔會貴,因為有政府資助,去網頁睇睇丫

王國長老

koller 發表於 16-4-16 00:17
獨木舟小朋友試左,幾好玩,最尾果日仲由教練帶隊扒去吾知邊個島,玩完4日仲有d乜章物章(吾記得個名 ...

哎呀竟然真係有人有興趣
獨木舟你玩過都知,熱身完兩人擡一隻艇就可以落水。滑浪風帆同風帆都要砌,淨係豎起張帆都生水生汗。而且一隻艇唔係兩個人擡,係幾個。控制個帆的確要用全身氣力。玩完已經無晒電,仲要拆、洗、擺,都幾係架!大個d好d

王國長老

scyu88 發表於 16-4-16 00:28
劍擊好玩嗎?

都幾好玩架,體力要求唔高,又係冷氣地方,我仔舊年不過開學就無再玩了。當暑假試新野lor,又唔貴。我仔有同學玩到入校隊喇

王國長老

睇返自己d回覆,原來唔覺唔覺,兩隻馬騮試左咁多野(好似我好pro咁其實我只係接送員)。其實好多都無繼續認真學,不過當暑假放玩電lor,佢地學校6月中已經等放假咁滯,成兩個半月唔搵野做真係生冬菇

王國長老

Wendyxu223 發表於 16-4-16 07:55
請問點入會?

多數唔駛入會,有d機構會收少少會員費(例如$20/年)。劍總就唔駛嘅,留意報名日期填表寄票報名就ok

王國長老

monIII 發表於 16-4-16 09:54
騎馬係咪要六歲,都係康民署?

騎馬係康文署,好似要6歲,唔記得。以前大棠荔枝山莊有騎術學校(私人)而家唔知仲有無了

首頁

尾頁

跳至