自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我只係覺得, 警察都係人, 打得死的, 都要保護自己lor
對住個狂人(狂又好顛又好身有屎都好), 有襲擊性, 有蠻力, 開左一槍都唔識stop, 唔繼續打落去, 唔通掉頭走?
事後就話証實只係一個流浪漢姐, 如果搜完屋發現佢原來打算做大案所以反抗, 咁條數又點計?
嗯......至於打頭, 以香港警察既槍法, 我會相信佢本來未必想描準個頭..........
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-3-18 09:11 AM 發表
http://www.hkheadline.com/instantnews/video_news.asp

睇完今日呢篇新聞同video,我都係覺得呢個警員開槍係咪妥當?嗰個印巴籍人,又未必識聽得哂中文,又唔見得係正常(周街痾尿應該係傻佬黎啦),咁全程個警員warning ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我又覺得, 個警察對住個咁"勇猛"既男人, 如果只因為唔想傷人, 就掉頭走搵支援, 搵得支援黎個男人走甩左, 事後又攪d大鑊野出黎, 咁又點計?
警察職責係保護市民, 見到可疑人物要用條命去搏, 已經好抵讚, 果一下個警察應該係要"維持治安"為大原則, 而唔係擔心對疑犯做成既傷害, 呢件事係一個可悲既意外
原帖由 kyliema2006 於 09-3-18 09:49 AM 發表
完全贊成。市民及議員都好鍾意--「事後孔明」

王國長老

車! 你唔見拍戲果d手槍可以連打幾十發子彈架咩
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-3-18 10:06 AM 發表

我今朝睇報紙見到警方咁講都忍唔住笑咗出黎...不過又真係唔講唔知...佢咁講我先至知平時睇戲打手打腳嗰D係假...

首頁

尾頁

跳至