自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Mmj1314 發表於 23-10-10 11:00
自己係香港土生土長, 到現在生兒育女, 都依然好接受唔到香港既教育 / 收生制度, 就係呢個制度造就左好多所 ...

間間學校都幾千人考,學校本身都有其他運作,好多嘢要考慮,唔係你就佢,唔通要佢就你嗎?
而且好多都有晒時間表,唔會唔知下輪幾時wor

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Mmj1314 發表於 23-10-10 11:24
我當然知去旅行, 年年有得去.
前幾年疫情去唔到, 今年係K3, 應該係最free可以去旅行既一年, 所以想 plan ...

全世界熱門學校都係要爭,離開香港無用

王國長老

gm147 發表於 23-10-10 11:26
我個女由考直私到最後官津叩門,玩咗年半都係咁,直私一堆得 waiting,自行 15 分,抽獎 111 唔中,仲要睇 ...

係,要全見幾千人,識人做學校,話忙完果幾日,老師攰到落樓梯都腳震
咁都俾人鬧自私

王國長老

Mmj1314 發表於 23-10-10 11:28
學你話好多都有晒時間表,唔會唔知下輪幾時wor - 我都好surprise 佢冇
我冇話佢要就我, 你睇番我既留言, ...

講到又自私又乞求又無奈
我諗無人get到原來你「好願意就佢地」

算了,道不同不相為謀,唔講了

haileyruthere    發表於 23-10-10 12:40

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊