自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我有呀, 幾年前老公送既禮物
用過黎:
車床單俾bb
改衫
車裙俾個女
原帖由 小蘅媽媽 於 09-7-4 08:17 AM 發表
我有一架勝家,但係冇咩時間整野,多數用來車地布。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

等我晒冷先
1號:上月作品-用d人地送既紗, 做成一條裙仔(成本橡筋一條, 藍線一卷)

2號: 上週作品--將一件$69.9大人娃娃裝, 改成女女露背連身裙

王國長老

嘩, 你好捨得呀
我果部約5年前買, 4千幾蚊, 我已經覺得好肉赤
我朋友仲堅, 特登買埋部"集骨機"返屋企

原帖由 Fong2009 於 09-7-4 05:49 PM 發表
估得好準,你應該在店見過。

王國長老

查實我車得好渣架!
細個我媽係o係屋企接d車衣job返黎做, 果時屋企有部工業電衣車, 咋咋聲去果去, 我唔敢掂架!
所以o係我媽心目中, 我就係連直線都唔識車果d喇 (真係唔多直的!)
係啦, 車裙係女女就ok, 車褲呀, 衫呀, 真係唔係好掂!
試過去工聯會學裁剪, 嘩, 當我地神童, 教我地點樣車下又剪下, 又反轉車下咁.........學唔識lor!
有無人知道有d易明既course呀.........

首頁

尾頁

跳至