自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

nobodyfool 發表於 22-11-4 23:20
以前4、5歲同屋企人飲茶會嗌錦鹵雲吞,小朋友出世後嘆茶少左連呢個小食都經已唔普遍
...

而家有呀不過唔再係小食,要另外叫(好似炒菜咁),都唔平

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Momoko303 發表於 22-11-4 19:38
街邊宵夜豬骨粥,天橋底粉仔

灣仔強記幫到你
搬咗咪好,以前馬師道地舖都幾污糟
https://www.weekendhk.com/dining/強記美食-灣仔-糯米飯-米芝蓮街頭小食-豬骨粥-1210614/3/

王國長老

goodsnooky 發表於 22-11-5 21:54
孔雀其實一啲都唔臭,舊年我屋企先至嚟咗兩隻孔雀。不過你又講得啱嘅細個嗰陣,覺得每一樣嘢都好好食。
...

野生嘅雀緊係無味啦
人哋講緊籠入面養長期同一位置食同痾,點比啊

王國長老

我都掛住四方果。以前成日做特價十蚊8盒,我就買一大堆返屋企(俾人鬧雪櫃無位了!!)

首頁

尾頁

跳至