自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

間舖叫"年華", 好似話當年張曼玉"花樣年華"d衫都係果度做既, 屬於傳統型既旗袍
佢舖入面本身有現成祺袍, 價錢約由2000-3000一件, 視乎用料同手工, 如果訂造就貴d

如果想新款d, 我自己造過一條, 間舖叫own image, 以前o係sogo上面有shop, 而家應該無左lu
http://www.ownimage.com.hk/index.cfm?id=25692&fuseaction=browse&pageid=66
我造果條係全silk既, 包括入面塊"裡"都係silk, 上身係普通祺袍+少少拖尾既, 有d釘珠, 塊布係打斜裁的, 可以修身同時唔駛太貼, 不過會用多左布, 所以價錢貴左, 我記得幾年前造都要over $4000, 你可以問下

原帖由 3.2. 於 09-4-2 12:55 AM 發表
地鋪!pizza express轉落去,杏花樓隔離!

拉咗"雜"果到!

http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A8tU32yyndNJApgA0jq.ygt./SIG=12b11tucc/EXP=1238691634/**http%3A//static.flickr.com/3269/3052858499_4709665f49 ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呀, 我影左相呀--
我件"拖地魚尾"祺袍:因為塊布係斜裁, 所以掛o係度都會識收身, 又唔駛貼晒--最緊要係之後肥左都著得返, 我自己覺得會比傳統祺袍flexible (鬼叫自己無魔鬼身材咩)

close up

王國長老

我話你知, 我5'4, 12x磅 , 果時試衫我都驚架! 你知祺袍呢下野........
件旗袍攪掂晒我d缺點, 不過麒麟臂唯有靠披肩, 同埋要著cool肚腩褲
(雖然係貴左d, 不過真係我近年最成功投資之一 )
原帖由 FA8866 於 09-4-2 09:28 PM 發表
好靚呀, 我成日覺得旗袍係好靚既衫,但可惜,我既豬身材實在唔掂. 好羨慕著到既人.

王國長老

哈, 差d俾你"大"到, 個網址有address架, 你再睇下啦, 再講落去呢個topic俾人查封架喇
唐衫似乎又唔係佢地強項wor........我之前襯過一間o係上環, 講明返大陸做, 不過contact point o係香港, 所以價錢比香港做平, 但又比深圳貴, 我做過件小朋友棉"立", 塊布係我自己的, 好花好花, 佢地幫我對晒花wor! 我都幾surprise! 丫..........叫咩名呢, 等我再搵下先......
原帖由 FA8866 於 09-4-2 09:52 PM 發表

哈哈哈,對我黎講,您已經係瘦架啦.
不過您件旗袍真係好靚,但我入去website睇唔到地址,您知唔知佢地間shop係邊度??過年可以搵佢做唐衫呢. ...

首頁

尾頁

跳至