自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

信,「哈根大師」從來唔係正式名
但好多人都用,用用下就好似變真咁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

losttoa 發表於 19-9-26 09:04
sex究竟係 in 定and the city

不嬲都係and
我屋企有套陳年dvd,個盒寫住成日見到

bopomofo2405    發表於 19-9-26 11:47

王國長老

方麗娟 發表於 19-9-26 10:20
我都成日聽我舅父講 add dee
N年前有另一牌子 ‘‘add in‘‘,記得我舅父都係讀 add dee,所以唔知add de ...

我記得係另一牌子,幾十年以前識鬼adidas咩

方麗娟    發表於 19-9-26 14:27

王國長老

^^ 發表於 19-9-26 11:37
我最初印象都係 Addidas, 後期見 Adidas 以為改咗名,
就好似黑人牙膏以前最初叫 DARKIE, 後來 ...

黑人係100%肯定改名,當時仲有賣電視廣告

王國長老

panda361 發表於 19-9-26 13:37
Welcome Wellcome supermarket

不嬲都係wellcome
幾十年前我讀小學,老師已串佢串錯字

王國長老

traeh 發表於 19-9-26 22:51
惠康累咗唔少人默書作文要扣分

王國長老

wolf_woo 發表於 19-9-26 22:25
最簡單既解釋,問[多情自古空餘恨]下一句係乜,好多人會答[此恨綿綿無絕期],但實際呢兩句係來自兩首詩 ...

你唔講我都唔知
所以曼德拉效應源自不求甚解

王國長老

Yee0113 發表於 19-9-26 22:34
Sex in the city

上網search下先答

王國長老

ddkaka 發表於 19-9-26 22:54
呢個我好肯定,真係記得以前係兩個d

https://youtu.be/6GukRffJ1aw
https://youtu.be/7fksUTZ1lFI

除左老翻,真係解釋唔到...

王國長老

Smallraindrop 發表於 19-9-26 22:57
WhatsApp 岩
Whatapps 錯

完全唔明點解會有人串錯讀錯

王國長老

hfl2000 發表於 19-9-27 09:19
我又諗起bk都有個例子「文員搵3萬」,但我明明記得好耐之前講起呢個話題既jm係講緊「文職」搵3萬,唔係普通 ...

係有講文員三萬,因為我都識

有d井底蛙就發大黎笑,話bk d人在平衡時空,「bk」文員都三萬

喂我識有一個文員三萬,唔代表亦無講過全世界文員都三萬!

首頁

尾頁

跳至