自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 請問有只白鴿企左係我屋企個窗邊幾個鐘, 是祸還是福呀???

我唔知wor! 不過我屋企上次有對白鴿起巢生旦, 一家大細住在幾個禮拜tim!
又唔見有咩好事/唔好事發生wor

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 請問有只白鴿企左係我屋企個窗邊幾個鐘, 是祸還是福呀???

分享一下d相片 原來白鴿couple真係好恩愛, 輪流孚旦架, 所以永遠都係上晝見一隻, 下晝見一隻, 夜晚見2隻
唔怪得d外國人結婚要用白鴿做象徵啦
1. 白鴿爸爸

2.白鴿bb, 有一隻旦孚出左

王國長老

啊! 成日叫人"做功課" , "做功課"果d
[quote]
麟媽媽 寫道:
係咩?但嗰隻鳥又好似白鴿架喎,
白色又有D 啡啡地咁既。
白鴿唔係「咕...咕咕...」咁叫架?
咁跑馬地榕樹嗰D 係咪白鴿?

[quote]
ha8mo 寫道:
「咕….咕咕…..咕….咕咕…..」
果D唔係白鴿
而係斑鳩
香港市區多數係珠頸斑鳩

[quote]
麟媽媽 寫道:
我以前住

首頁

尾頁