自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Giant 發表於 21-10-8 21:34
同事啱啱食完,話款式係多,不過食材唔太好,魚生唔新鮮

食開grant Hyatt,上次試自助山。一致同意下次返Grant Hyatt

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Giant 發表於 21-10-9 10:48
搵到海逸有間千鶴日式半放題,有冇人食過?
見個價錢拍得住一般的環球美食全自助餐,上嚟收吓風。

好像唔錯,留個底先

王國長老

Giant 發表於 21-10-9 13:32
真的吸引嗎? 同事睇完話咁嘅價錢得咁少嘢食,西式環球美食全自助餐抵好多喎,話呢間似乎食水深。
...

想知你同事平時食鐵板燒幾錢?

王國長老

Giant 發表於 21-10-9 15:27
好奇C9問,其實半島、香格里拉呢d招牌五星級酒店食個自助晚餐幾多錢?

Island Shang, grant Hyatt grand cafe,自助山,都係$7xx (以星期六晚dinner計)
Cafe Too (island Shang )好在有燉湯、即製soufflé,食物質素平均
Grand Cafe (Grand Hyatt)我哋較鐘意作食材靚,龍蝦鵝肝多到你唔想食,海鮮不停refill (無生蠔有蟹腳),即煮蟹粥天婦羅,手造雪糕
自助山,質素平均但唔覺食材特別高級,個海鮮bar腥到好像去咗海洋公園海獅住果度。景靚,但會頭暈

王國長老

Giant 發表於 21-10-9 15:41
佢話牛角抵食好多喎

溝通唔到,sorry

王國長老

littlesister 發表於 21-10-9 22:06
請問 Grand Cafe 係咪港島個間 Grand Hyatt?

係,灣仔北果間

王國長老

HongV 發表於 21-10-10 00:40
Grand Cafe (Grand Hyatt)我哋較鐘意作食材靚,龍蝦鵝肝多到你唔想食,海鮮不停refill (無生蠔有蟹腳) ...

我未食過中午,唔清楚,你可以打去問吓

王國長老

kgm 發表於 21-10-11 20:30
我見d人話鵝肝任食,仲要厚切

係呀,厚切即燒配多士,算係熱門,有機會咁啱俾人拎晒,但行多兩轉實有

王國長老

littlesister 發表於 21-10-11 16:39
請問有冇龍蝦?凍定熱既?

凍嘅熱嘅都有
多數(我唔肯定係咪always)凍嘅開邊在冷盤櫃;長食長有:熱嘅係中式薑蔥炒龍蝦,有時無晒尾多似果部分,都係果句行多兩轉就有
好似有喇沙果邊都有龍蝦(定大蝦),唔肯定因為我唔食

王國長老

littlesister 發表於 21-10-11 23:43
正,我鍾意熱食龍蝦 請問 dinner 幾多錢?難 book 位嗎?

$7xx
少難啦,即日就無可能,一般幾星期後都ok

首頁

尾頁

跳至