自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Apple011 發表於 23-2-25 23:36
現在細個可能唔知,大大下知道阿媽俾個老豆同埋爺爺一家殺死仲要碎屍煲湯,個女會點諗,童年陰影好大,諗起 ...

前夫一家真係坐監怕放監出嚟都會搵返兩個小朋友,因為佢哋承繼左媽媽部份嘅財產,到時呢兩個小朋友都係不得安寧

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

海綿大哥 發表於 23-2-25 23:58
你覺得佢哋仲有機會出番嚟咩?
就算放番出嚟,個老豆都唔敢打d細路主意啦,咁多人睇住。
...

前奶奶最多告協助同 非法處理屍體罪,唔會判終身,以呢家「上流寄生族」嘅性格,無論佢哋早放監定喺獄中一定會繼續抓住唔放

翡翠宮

MerryMe 發表於 23-2-26 00:53
佢哋呢啲case, 法官會頒令唔俾佢哋接觸小朋友

希望如此,希望公公婆婆接小朋友生活,遠離呢個下流家族

翡翠宮

sambebe 發表於 23-2-26 01:33
未成年冇得承繼遺產, 應該歸監護人或管理人,直至佢成年?

我知,我意思係長遠來說,佢哋都可以分到媽媽的遺產,就係怕呢班鄺氏唔放過佢哋!

翡翠宮

florapang0426 發表於 23-2-26 15:29
呢啲唔係應該會終生監禁咩?

好難講

首頁

尾頁

跳至