自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

企喺自己角度,永遠覺得自己係最啱或者錯唔晒!
站響對立角色,永遠對方連唞啖氣、一個眼神都係錯!
我唔係集集都睇,但我自己嘅感覺係Yoyo嘅角色,佢對佢自己嘅婚姻都係一個加害者!
但始終只係一個劇本,發生係自己身上,感覺同反應絕對冇劇本跟!
正如喺BK,好多人都話婚姻第三者可恥,但未結婚嘅第三者唔係錯,因為結婚前大家應該有得揀,呢啲人真係未試過被人搶未婚夫或者拍拖多年嘅男朋友,嗰種痛同俾人搶老公根本冇分別,只係分開嘅顧慮冇咁多!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

薯圈 發表於 24-3-5 21:48
你做咩咁勇講真話 ?

響BK,有幾樣理性分析永遠理性嗰個比感性嗰啲鬧
大家可以填充邊幾項

翡翠宮

rabbit_liz 發表於 24-3-5 22:08
明明尋晚果集話自己冇行動, 點知今晚嗡主動

所以咪話好多嘢都係觀點與角度!
記得朋友嘅前任女友,周圍哭訴話佢男朋友有第三者,話第三者主動、超賤!
但我哋作為旁邊人睇,嗰位第三者真係唔知我朋友本身已經有女朋友,而對方知道呢個情況之後已經主動叫分手!
相反,阿女朋友原本就係第三者,同我朋友係大學同學,但出盡百寶去主動、用做功課為藉口埋身搶人男朋友,後尾終於坐正女朋友身份,但響我哋眼中佢先係永遠嘅第三者!

翡翠宮

rabbit_liz 發表於 24-3-5 23:23
嘩, 話第3者賤自己原來都係第3者
咩玩法?

當自己做咗正印,就忘記咗之前自己更卑鄙、可恥嘅身份!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊