自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果以爸爸話齋報咁多係想探索吓仔仔嘅興趣所在, 咁都情有可源。
但上到小學就真係要cut啲咯, 校內嘅課外活動都3、4個, 仲有一路有學住嘅彈琴、小提琴、游水、公民式、跳舞、彈床、兒童合唱團, 睇怕都有幾樣仲會繼續.....話就話當初係為入小學做準備, 但學開有啲就未必會停!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby_chu 於 09-9-4 09:33 發表

見佢哋買餸就.... 唉... 為乜呢??? 我老公睇到都話... $6/2斤... 會唔會係就爛架??? 仲話要買夠一個星期... 有無搞錯~~~~ 點解要咁呢??? 反而對 "食" 就咁慳... 佢哋思想已經錯咗啦~~~

Dr. XXXX sell 係保健鞋,可 ...

Dr. Kxxg 啲鞋一啲都唔值, 只不過普及同方便。

翡翠宮

原帖由 CYT0408 於 09-9-4 09:31 發表
你地再細心d諗下, 就知佢報細數啦..
話賣左樓, 要租樓, 都係之前供樓既1/3..
依家睇美孚成萬蚊租.
咁既係之前供要3萬啦...

咁佢地又話月入四萬....食風咩....
淨番一萬4個人用...

另外,我真係一路睇一路鬧.
個女既 ...

佢好似話如果租樓就佔收入1/3, 我點計佢地都月入4萬或以上.....
睇完覺得爸爸係個數口勁精嘅人, 美孚啲租3房$13000-$16000, 佢乜$14000話貴似係做戲扮嘢俾地產睇方便殺價.....

翡翠宮

原帖由 boise 於 09-9-4 10:57 發表
去到老遠買送最假!
有工人都叫工人去推車啦
實鬼自己咁醜態咩!

工人要帶小朋友去上堂嘛! 加上佢地咁精打細算, 唔驚俾工人打斧頭咩!工人得閒幫你夾價咩!

首頁

尾頁

跳至