自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好彩唔係淨係得我睇到整個報道都充斥着衆籌兩個字。
由第一次報道出街,已經講緊係想籌錢,直情有埋deadline 俾你幾多號之前我哋要湊夠然後上飛機。
呢啲跟進報道都係講緊唔夠錢喇,你哋再捐啦咁!
小朋友受病魔折磨係令人心痛,但係父母利用觀眾的善心,絕對唔認同亦都唔會捐俾佢
去西班牙醫病父母一齊去,因為可以巨細無遺咁拍片?
掉低妹妹自己喺香港,只係話對唔住妹妹就可以繼續做偉大嘅父母?唔好以為妹妹佢細個就唔記得,呢種俾人遺棄嘅感覺,一世都會記得!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

chengcheung 發表於 21-12-10 21:48
佢咁樣拍哂啲小朋友受苦情況好討厭

佢呢啲片可以拍,但唔使公開,第時如果好返都作一個紀念同埋比小朋友知道自己曾經幾堅強,真係過唔到,都係一家人嘅一個回憶,都係果句「唔需要公開」

翡翠宮

SANDY118 發表於 21-12-10 21:28
開始要籌錢出國時我都即刻捐咗5位數字,之後好快出發都鄧佢哋開心。到去到又話再要多幾百萬。 我就諗一諗究 ...

又令我諗起林子博,淨係會叫人捐錢比佢老婆醫病,又話邊個邊個好心俾咗一嚿錢佢哋,跟住老婆醫唔好走咗,佢冇交代過啲錢用左去邊剩返幾多,一個屈尾10仲話要完成老婆遺願走咗去英國,就係呢啲人令到覺得「眾籌」是利用同情心的快速半個搵錢方法

耶魯    發表於 21-12-11 08:28

首頁

尾頁

跳至