自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

蘇同學好明顯有返社會人格,明白學校想軟處理,但好明顯呢位男同學定唔知錯甚至行為更加失控!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 23-9-2 20:02
賤得佢話去做警察
可以凌駕法律

好明顯係俾黃屍黑暴思想洗腦

翡翠宮

princesssarah 發表於 23-9-2 20:10
教育局吾理,搞到阿媽要申訴到東張

其實當中應該報呢啲case,好過尋日嗰個玻璃公司收唔到數都搵到張,真係唔知講咩好!

翡翠宮

anpanmenbaby 發表於 23-9-3 20:57
路邊社消息:
這位男同學在學期間已經常打老師,學校都冇佢乎,因佢要食藥控制情緒。經常唔返學。現已畢業 ...

其實淨係睇呢兩集講述加埋蘇同學嘅短片,已經知道大概呢個男仔有反社會人格兼且情緒控制有問題,應該係有睇醫生但係控制唔到,智能方面應該正常,如果佢一直有睇醫生食藥,基本上佢真係唔會考到紀律部隊。
但造成呢個局面除咗佢嘅病情之外,好大原因都係老師學校同家長甚至診治未到位,如果佢真係讀到大專,其實收佢嘅學校都好大壓力!
家人喺教大專,其實呢啲學生好多,乜嘢精神科嘅病情都有,佢哋基本上都係唔太投入到學習,喺同學之間嘅相處甚至係棘手,特別係埋堆做功課老師出手幫佢哋分組都話叫多多拗撬

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊