自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

weiwai 發表於 11-8-18 04:43

仔仔學校放學只得1轉校巴, 如課外活動/xx校隊就要自行處理
仔仔被選入2項校隊, 1星期有2日要留校練習
我住離學校遠, 如果自己接仔仔放學要坐巴士再轉巴士要個半鐘車, 我仲有個細女讀全日kg, 如果去左接仔仔就接唔倒女女放學
又冇保姆車肯入來我條村, 請唔起工人, 搬唔起屋......學校家長叫唔好入校隊就解決倒問題
如果放棄入校隊仔仔1定唔開心, 因為實在好難先入倒校隊, 而且佢1直表現好好老師也稱讚, 遲d仲去澳洲比賽, 佢好想代表學校去比賽:cry:

個仔咁生性, 但我就無辦法哉培佢

奇怪呢個topic 令人有咁大反應, 咁多冷嘲熱諷.....唔知情況但就好似識我乜都知咁

揀間咁遠學校就預左?
我揀學校時間學校係響屋企附近. 搬咁遠我都唔想, 但要有屋住就只有呢度, 否則訓街

我身家有幾多有幾窮, .....呢d 唔米呢個topic嘅主旨, 但都有唔少人會著眼"有2個細路唔洗返工1定唔米窮".........

唔可以早接妹妹, 校隊練習個2日, 咁啱撞正妹妹返e院做治療!

喜歡批評奚落嘅請移玉步去其他topic 1展伸手, 我呢個topic真係想同有心回ge人傾

樓主, 唔好為咗宣洩而鬧人, 一直都好多媽咪好正面咁提意見, 你稍稍唔合意就扯火, 叫人點覆你!

weiwai  當有人意在冷嘲熱諷和奚落, 冇錯, 我ge友善指數會下降的,所以希望大家尊重  發表於 11-8-18 13:38
lulu1312  就算無鬧人,但都比人覺得唔友善囉!  發表於 11-8-18 13:33
weiwai  我邊度鬧人?  發表於 11-8-18 13:28

首頁

尾頁

跳至