跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 annafifi 於 10-5-29 15:58 發表
我今日睇醫生confirm左喇....
我係第一胎, 心情又緊張又興奮, 我last m day 係 29/4, 醫生計話預產期係2月5日兔仔/女, 我老公都係屬兔!!!!

hihi....我都係29/5睇左醫生了, 醫生CONFIRMED了, 我都係29/4M COME, 但我預產期係4/2/2011, 但我都未去照, 因太早, 大約7-8WEEKS 先去照, 但我已經預約左要去生既醫院, 第一次產檢係12/8呀...唐氏係網上預約左, 等佢打來CONFIRM時間.....

係呢...你又BOOK左D 咩呀....

大宅

原帖由 goldenbaby 於 10-5-31 17:10 發表
I have confirmed being pregnant last Thursday. My EDC is about 4/2/2011. I have booked the Oscar of PWH, but it is HK$2,550.

咁貴既.....我第一胎係威爾斯醫院CHECK 我記得唔過$1000, 依家貴左咁多既....

我想問呀...PWH = 廣華醫院呀....

大宅

原帖由 goldenbaby 於 10-5-31 17:29 發表
It is Prince of Wales Hospital, as told the price has just increased from HK$1300 to HK$2550.

咁依家真係貴左好多啊

大宅

原帖由 annafifi 於 10-6-1 18:02 發表
下..咩要咁早BOOK架??
我淨係BOOK左6月中去C+做第一次產檢, 睇下到時照到心跳未

你去邊間生呀??

係呀....果日CONFIRM有左...醫生即係寫紙俾我BOOK HOSPITAL 啦......好彩我睇既診所同廣華好近.....所以即刻BOOK囉, 但我咁早BOOK 係政府第一次產檢係12/8號呀...差唔多14-15WEEKS呀.....但我BOOK左20/6係C+做第一次產檢囉....又BOOK左22/7做唐氏囉......

係呢......你又BOOK左D咩呀....

大宅

原帖由 annafifi 於 10-6-2 09:00 發表
好快手呀...

我淨係BOOK左15/6 C+第一次產檢咋....我都諗住政府同C+一齊排, 不過政府果邊我想等15/6後先去排, 我都驚我15/6 (6WEEK幾) 太早, 仲未照到心跳果D, 所以我都BOOK定3/7 再照多次, 唐氏果D咁早要BOOK架喇? ...

其實我lai 胎係第二胎啦....所以我知要照d咩...所以未早d book 定囉/////

依家我冇咩特別....係訓得唔係咁好囉///訓得唔tum

我係要返工架.....

大宅

原帖由 hitomiykk 於 10-6-4 11:14 發表

TKS~
我擔心唔知咩事...因為呢2-3日,我下腹成日拿住拿住痛...有時連大動作D 都會痛....我上一胎無D咁既事架...所以BOOK左聽日(5W3D)去照下睇下咩事....我明白個個孕婦早期懷孕都會下腹抽下抽下...但係我上胎未試過 ...

hi hitomiykk,
你係唔係29/4 M day1呀...如果係....你同我一樣呀...我都未去照呀....你預產期幾時呀....

大宅

原帖由 雪晴25 於 10-6-7 22:52 發表
Hello, 各位, 我Last M 都係4月29日, 星期六買佐2枝棒驗都有2條紅線, 所以星期日走佐去睇普通醫生, confirm有佐, 佢仲寫佐醫生信比我, 我預產期係2月4日, 今日打去book埋C+, 6月19日睇, 因我係第一胎咩都唔識, 所以 ...

HIHI....你要快D 去BOOK 了....我同你LAST M 一樣....預產期都係4/2呀.....第一次政府產檢要係12/8....我都係係廣華生啊.....

首頁

尾頁

跳至