跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 小寶寶-大食家(home-made baby food分享)

茵茵,

想請問你多數會買咩魚?
咁d魚比bb食,應該唔落油,right? 但會否好難煎,luck晒皮咁? :mrgreen:

我都想試下比d湯水bb飲

大宅

Re: 小寶寶-大食家(home-made baby food分享)

chickchick,

可否介紹下邊隻blender好用? thanks! :-P

大宅

chickchick,

thanks! 請問你部philips幾多錢呢?

大宅

茵茵 寫道:
[quote]
Dau 寫道:
茵茵,
想請問你多數會買咩魚?
咁d魚比bb食,應該唔落油,right? 但會否好難煎,luck晒皮咁? :mrgreen:
咩魚都會買, 但(魚完)魚比較小, 唔落油會難煎, 所以我用易潔鑊law, 甩皮都唔緊要呀, 煲完d 湯條魚唔要嫁喇.

如果係想比魚茸bb食, 就咁清蒸d 魚(但最好買遊水魚無咁"醒"), 壓lan就比得bb食[/quote]

唔該晒茵茵 :-P

大宅

上個星期同bb試左4日organix糊仔同兩日香蕉蓉,好彩bb都鐘意食,不過自從食左糊仔後,佢痾屎屎好似有小小辛苦,大家有冇呢個情況呢?有咩方法? 我比d蕉蕉佢食,就好似好d,但痾屎屎時,塊面都谷到有小小紅啊,係咪應該試下轉第二隻糊仔呢?

另外,各位比果蓉bb食前,會否先蒸一蒸? 感覺上好似消一消毒好d,但又怕d營養加熱後會流失,大家有咩意見呢?

thanks!

大宅

queenly,

我都有用放濕機啊!好好ga,我自己有鼻敏感,用左放濕機都好好多,學ada話齋,買部平平地得gala,我果部係loyala,好似三百蚊左右,非常好用

首頁

尾頁

跳至