跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔4月22日出世, 我住將中!

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-24 14:01 發表
真係好喇, 遲d 大家可約出來見面丫~~
你地係全職媽媽/返工ga?
我係全職媽媽黎ga ^^
大家會幾時幫bb 搵幼稚園/幼兒園呀? 呢區好多bb呀, 好大競爭喎!

我要返工, 星期六&日至得閒 d, 不過都要做家務o

好呀, 遲d 帶埋 BB 一齊出來聚下, 等 BB 可以識多 d 朋友仔!

我搬o左o黎將軍澳3年幾咋, 好少朋友住呢區, 對區內的幼稚園/幼兒園/, 小學 & 中學 一d都唔熟識, 希望你o地多多指教o

複式洋房

原文章由 小白媽媽 於 08-7-26 16:30 發表
我地同BB係仁安分科診所打呀, 打六合一, 打咗一次, OK WOR, touch wood, 真係無發燒.

不過我地都有番健康院做定期檢查, 早兩日我仲去咗健康院上佢地果個親職教育研習班, for 2-4 months ke BB, 都幾好KA, 又唔駛 ...

健康院的親職教育研習班係咪淨係平日至有得上 ?
我要返工 ...

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-27 15:09 發表
聽日我會帶bb 去打肺鏈針& 輪狀口服喇, 希望阿b乖乖地 同埋唔好發燒啦 ^^

唔知大家有無寫blog 呢? 一齊交流o下丫
http://hk.myblog.yahoo.com/kifamily/

睇o左你個blog了, 點解你仔仔 d 皮膚搞成咁呀 ?
我無寫blog, 因為要返工, 無時間寫 ...
但我有 upload 相上 facebook o

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-24 23:32 發表
小白媽媽 & dorothywtc,

haha, 我都係搬咗黎3年幾. 你地帶bb 打左針未? 去左邊間打呀? 我未帶bb 打針呀(只打了4合1咋).

我帶bb 去健康院打4合1, o向屋企樓下的私家診所打肺炎..., 乙型流感 ...針 & 食輪狀疫苗 ...

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-29 21:43 發表
阿b 都打左肺炎針& 食輪狀疫苗, 不過無打乙型流感針, 其實係咪要打埋乙型流感針ga? 幾錢 & 打幾多次ga?

I think it's better to 打埋乙型流感針, $180 each time, 打4次

複式洋房

原文章由 meg 於 08-7-31 01:18 發表
今日新聞好似話有得資助$80

政府資助o個支應該係普通流感針 o

我之前講果支係乙型流感嗜血桿菌針 (Hib) o

複式洋房

原文章由 小白媽媽 於 08-8-1 14:13 發表
咁六合一果支針包埋LU.....

咁駛唔駛打埋政府資助o個支呢?

政府資助o個支要11月至開始可以 CLAIM, 到時我o地 d BB 已經夠半歲, 我都諗緊打唔打好 ...

複式洋房

原文章由 小謙仔朱媽 於 08-8-3 15:01 發表

hi,我住將中,你係咪o係商場地下間診所打針架?o個度好抵呀!由第二個月開始打都係$5800咋

唔係, 我去o係 L1 間診所打針, o向 OSIM 隔離o個間 o

首頁

尾頁

跳至